Egy korszak vége

2023.09.29. 12:57

Végleg bezár a Senátor-ház

Nem üzemeltetik tovább a Senátor-ház hotel részét sem. A bútorok és emléktárgyak melyek az Egri Értéktár részét képezik, az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Szabadi Martina Laura

– Véget ért egy korszak Egerben. A Senator-házat üzemeltető Csöpi néniékkel kérésükre szerződést bontott az önkormányzat, szeptember végével így a szálláshelyként sem működik tovább az épület – tette közzé Oroján Sándor képviselő a csütörtöki közgyűlés zárt ülésével kapcsolatban.

– A benne lévő egyes bútorok és emléktárgyak egyébként az Egri Értéktár részét képezik, ami a szerződésbontásért cserébe az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Ez azért fontos, mert így az értékeket biztosan megőrizzük. A legfontosabb azonban egész Eger számára az lenne, hogy a Senator-ház ne egy bezárt, üres épület legyen a belváros szívében, hanem egy lüktető, hangulatos vonzerő, ami a város turizmusát is serkenti. Szomorú ezért, hogy az elmúlt hónapokban nem sikerült dűlőre jutni, hogyan nyisson újra a ház, ki működtesse. Tegnap ebben a legfontosabb ügyben nem sikerült előrelépni, pedig kínálkozik számtalan megoldás. A magam részéről azon leszek, hogy a Senator-ház mihamarabb új élettel teljen meg! – emelte ki Oroján Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában