Fejlesztés

2023.09.18. 07:41

Szélessávú internet érhető el már a teljes Gyöngyösi járásban

A fejlesztés során az MVM NET Zrt. optika alapú hálózatot fejlesztett a járásban.

Szabó István

Lezárult az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Gyöngyösi járásban elnevezésű projekt, tájékoztatta sajtóközleményében a cég portálunkat. Közlésük szerint a projekt célja volt, hogy a kevésbé fejlett régiókban lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése az állampolgárok és a vállalkozások körében. A projekt 244,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében. Cél volt, hogy a kevésbé fejlett régióban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése is megvalósuljon. A hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében végzett hálózatfejlesztés Gyöngyös járás 20 településén jött létre. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lett. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével nyújtott támogatás útján valósult meg.

A fejlesztés során az MVM NET Zrt. optika alapú hálózatot fejlesztett a járásban. A projekt teljes költségvetése: 394,6 millió forint, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap, Magyarország költségvetése és az MVM NET Zrt. közösen finanszíroz a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A 2017. júniusában kezdődött projekt 2023. augusztus 31-én zárult, zárul az MVM NET Zrt. sajtóközleménye.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában