Pánik

2023.09.19. 20:46

Szembenézett a halállal a Bükkvidéki Geopark igazgatónője a földrengéskor + videó

A Bükkvidéki Geopark igazgatónője, Rónai Kálmánné egy konferencia miatt utazott Marokkóba kollégáival, amikor a várost egy erős földrengés rázta meg.

Heol.hu

A napokban Marokkóban óriási pusztítást végzett egy erős, 6,8-as erősségű földrengés. Mint arról korábban több alkalommal beszámoltunk, Marokkó fővárosában, Marrákesben rendezték meg a 10. UNESCO Globális Geoparkok Konferenciáját, az eseményen a Bükk-vidék Geopark képviselői is részt vettek

Még mindig a sokk hatása alatt van a marokkói földrengés egyik magyar túlélője, a Bükkvidéki Geopark igazgatónője, Rónai Kálmánné. Nem túlzás azt mondani, hogy szembe nézett a halállal. Aludt egy szállodában, amikor megmozdult a föld. Pillanatokkal később már mindenki fejvesztve menekült az épületből. Az igazgatónő most először mesélt az átélt borzalmakról a Tényeknek.

Mint azt portálunkon is megírtuk, a geopark kollégáinak szerencsére az ijedtségen kívül nem esett baja, a földrengés másnapján amint lehetett, jelentkeztek a fővárosi kórház véradásán.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában