Kikapcsolódás

2023.09.10. 08:25

Szilvanap: sült a laska, főtt a gombóc Szilvásváradon

A szombati szépidős szabadnap a szilváról szólt Szilvásváradon.

Tóth Balázs

Rengeteg szilvás finomság közül lehetett válogatni

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Étel, ital, fellépők, minden adott volt egy jó kiránduláshoz Szilvásváradon. Noszvaj után ugyanis az észak-bükki községben is megtartották a Szilva napot, méghozzá a stadion melletti rendezvénytéren, ahol számos árus kínálta portékáit, miközben az asszonyok egész nap meg sem álltak, hanem folyamatosan készítették a laskát, a csernelyi derelyét, valamint a szilvásgombócot.

Lehetett azonban pálinkát kóstolni és lekvárt, gyümölcsöt is vásárolni a standokon. A megszokott versenyeken kívül állandó és új fellépők is szórakoztatták a közönséget, idén a Szivárvány Énekkaron, Aleva Zsófin túl az éneket Vastag Csaba szolgáltatta, aki késő délután adott koncertet. A legtöbb fellépő táncos volt, annak különböző válfajaiban, így a Szarkaláb Néptáncegyüttesen kívül például szerepelt a Twins Dance-Fitness, az Isaszegi Búzavirág Tánccsoport, a Matyó néptáncegyüttes, a rozsnyói versenytáncosok, a Sirrah hastánccsoport, az egri mazsorettek és az Erica C Dance School egri és ózdi moderntáncosai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában