Lovasvilág

2023.09.24. 12:00

Szilvásvárad a lovasvilág egyik fővárosa, vallja a Nemzeti Vágta versenyigazgatója + videó

Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatója az M1 stúdiójában beszélt a közelgő rendezvényről.

Heol.hu

Idén Szilvásváradon szoríthatunk majd a lovasokért

Forrás: Németh András Péter/Szabad Föld

Korábban már portálunkon is többször hírt adtunk arról, hogy idén szeptember 30-án és október 1-jén rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozatának végső küzdelmébe 60 felnőtt lovas és 32 fiatal versenyző jut be.

A rendezvény előtt Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója az M1 studójában beszélt az új helyszínről, és arról, miért döntöttek a változtatás mellett.
– Tizenöt évig Budapesten, a Hősök terén rendeztük meg az eseményt, ám most úgy gondoltuk, lépünk egyet, és a lovasvilágunk egyik fővárosába, a magyar turizmus egyik központjába, Szilvásváradra költöztetjük a Nemzeti Vágtát. Itt megvannak azok az infrastrukturális lehetőségek, amelyek biztosítják, hogy biztonságban megrendezzük az eseményt – fogalmazott Szotyori Nagy Kristóf.

A versenyigazgató külön kiemelte a helyszín egyedi hangulatát:
– Nagyon jó itt az atmoszféra. Az elmúlt években már számos lovas-versenyt rendeztünk itt, ezért döntöttünk úgy, hogy idén Szilvásvárad lesz a rendezvény otthona – tette hozzá a műsorban, amely ide kattintva tekinthető meg teljes egészében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában