Szüreti dínomdánom

2023.09.26. 15:52

Folyt a frissen préselt must az egri Eszterlánc Tagóvodában + fotók

Több éves hagyományt ápoltak a szüreti fesztivállal kedden az egri Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodájában.

Fekete-Vadászi Erika

Préselik a gyerekek a leszüretelt szőlőt

Forrás: Korsós Viktor/Beküldött fotó

Vidám hangulatban telt a keddi nap az Eszterlánc Tagóvodában, s már az előző napokban elkezdtek hangolódni az ünnepre. 

Nemrégiben két egri szőlőbirtokra is elmentek a gyerekekkel szüretelni, majd kedden a Napraforgó csoportosok szüreti műsorával nyitották meg a fesztivált. Az eseményre a szivárvány óvodák tagintézményeiből is hívtak meg gyerekeket, akik szintén részt vehettek a játékokban. 

– Játékos vetélkedőkön is részt vehettek a kicsik, és szőlőprés bemutatót is megnézhettek az egyik apukának, Kerenszki Attila borásznak köszönhetően. A rendezvényünk fényét zöldség-gyümölcs szobor kiállítás színesítette, melynek részeként a gyerekek és szüleik közös alkotásait is bemutattuk. A szüreti dínomdánom pedig a frissen préselt must és az óvodánk konyháján készített finom pogácsa elfogyasztásával folytatódott  – foglalta össze Batki Krisztina, a tagintézmény igazgatója, s megjegyezte, a szüreti fesztiválon nem csak sok élménnyel gazdagodhattak az óvodások, hanem ismereteiket is bővíthették az egri borvidék néphagyományait illetően. 

Népzenei kisérettel táncos mulatsággal zárták a fesztivált. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában