Program

2023.09.06. 09:25

Szüreti mulatságra készülnek Aldebrőn

Aldebrőn idén is megszervezik a szüreti napot. Színes programokkal várják az érdeklődőket az egész napos mulatságra.

Hornyák Réka

Évről-évre nagy sikert arat a rendezvény a településen (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Idén sem marad el a Debrői Hárslevelű Szüreti Napok Aldebrőn. A rendezvényt szeptember 9-én tartják a Piac téren – olvasható Aldebrő Község Facebook oldalán. 

A délelőtti programok reggel nyolc órakor kezdődnek a főzőverseny elindításával. Ezt követi Herczeg Flóra Ringatója, valamint a gyermekek műsora, az Aldebrei Tündérkert Óvoda és a Tarnavölgye Általános Iskola felkészítésével. A fellépések után fél tizenkettőkor, a szüreti fesztivál egyik legfontosabb pillanata következik, Kovács Tamás atya megáldja a szőlőfürtöket. 

Déltől ebédre lesz lehetőség, melyet a főzőverseny csapatai biztosítanak. Ehhez a hangulatot Scheigl József, a kompolti Vidám Dalkör tagjának tangóharmonika műsora szolgáltatja. 

Délután egy órától hagyományőrző zenés, táncos műsorokat láthatnak a vendégek. Fellép az aldebrei Singerkranz énekkar, Kada-Wingendorf Lilla tánccsoportjai, az aldebrei Vadvirág kórus és a kápolnai Margaréta Nótakör is. 14 óra 10 perctől pedig Tarnai Kiss László énekművész ötvenedik jubileumi koncertjét élvezhetik az érdeklődők. Négy óra után kihirdetik a legszebb konyhakert díjat.  Fél öttől az utolsó hagyományőrző műsorok kezdődnek. Fellép a dobóruszkai Fulajtár Bernát és az aldebrei Edle Blumen tánccsoport. 

Az esti mulatságot, a The BEATLIFE Beatles Tribute Band koncertje kezdi meg, melyet nyolc órától a Deme Trió vált fel és innentől utcabálban érezhetik jól magukat a vendégek. 

A nap folyamán lehetőség lesz borkóstolásra, Gecse István jóvoltából, valamint különböző kézműves programok is lesznek a gyermekeknek. Az egész napos eseményt Aldebrő Német Nemzetiségi Önkormányzata és Aldebrő Község Önkormányzata szervezi. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában