Támogatás

2023.09.01. 18:00

Támogatják a tanévkezdést Kerecsenden

Szeptember 1-től nyújtható a kérelem az önkormányzathoz.

Barta Katalin

A szociális rászorultságtól függetlenül nyújtható támogatásokról szóló helyi rendelet értelmében az önkormányzat évente egy alkalommal beiskolázási támogatásban részesítheti – kérelme alapján – azt a kerecsendi lakóhellyel rendelkező, és életvitelszerűen ott lakó személyt, akinek gyermeke is ottani lakóhellyel rendelkezik, általános, középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat folytat és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult. A beiskolázási támogatás összege 20 ezer forint, amelyet szeptember 1-től október 15-ig lehet kérelmezni. A kérelemhez mellékelni kell az iskolalátogatási igazolást. A támogatást október 30-ig fizetik ki a jogosultak részére.
Ezen kívül a kerecsendi lakóhelyű tehetséges tanulóknak tanulmányaik folytatása, a szakképesítés vagy az érettségi megszerzése céljából tanulmányi támogatást állapíthatnak meg, ha a középfokú vagy felsőfokú intézmények nappali iskolarendszerű oktatásában részesülnek. 
A támogatást az előírt támogatási űrlapon, a szükséges mellékletek és igazolások csatolásával, évente az iskolai tanév végétől szeptember 30 -ig lehet benyújtani a Kerecsendi Közös Önkormányzati Hivatalba. 

A támogatásokról szóló rendelet, valamint a kérelemhez szükséges űrlapok elérhetők a polgármesteri hivatalban - tájékoztatta a lakosságot dr. Szász Kata, jegyző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában