Kultúrházak

2023.09.21. 11:30

Társasjáték maratonnal, kézműveskedéssel, táncházzal készülnek az egri intézmények

A Magyar Népművelők Egyesülete szeptember 22–24. között rendezi meg tizenhetedik alkalommal a Kultúrházak éjjel-nappal – országszerte és határon túl is több száz kulturális központot, művelődési házat, közösségi színteret megszólító és megmozgató – programsorozatot.

Barta Katalin

Benépesül majd a LISZI is a Kultúrházak éjszakáján (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egerben több intézmény is csatlakozik a kezdeményezéshez, változatos programokkal. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) szakkörei nyílt nap formájában mutatkoznak be. A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban szeptember 23-án délután háromtól a Boho Design Studioban vintage stílusú őszi dekorációkat lehet készíteni, de lesz kaspó díszítés, kép festés transzfer technikával és antikolással, s kerámiacsodákkal is megismerekedhetnek. Délután négytől Marvel show kezdődik ugyanitt. Látványos kaszkadőr, táncos és énekes showt ígérnek a szervezők. Az élethű jelmezek és kifinomult mozgások visszaadják a moziban látott Marvel élményt. Az interaktív gyerekműsor után lehetőség nyílik a gyerekeknek fotózkodni a szuperhősökkel. Este héttől a gimnazistákból álló Aposztréfa zenekar koncertezik. A másfél éve muzsikáló formáció zenéje fiatalos, pörgős, rengeteg műfajból merítenek inspirációt, a jazztől a bluesig.

Az EKMK Lakossági Információs és Szolgáltató Irodában (LISZI) a Kallómalom u. 88. szám alatt szeptember 23-án délelőtt 10-től délután négyig társasjáték maratont szerveznek. Ide játékos kedvű baráti köröket, közösségeket várnak a nap folyamán, ahol különböző játékok, kártyapartik ígérnek tartalmas kikapcsolódást minden korosztály számára.

A programhoz csatlakozva ugyanezen a napon a Nemzedékek terén Őszelő táncházra várják az érdeklődőket délután négy órától. A Csosszantó Gyermek Néptáncegyüttes ezúttal is több korosztályt felvonultató látványos műsorral készül. Az Erdei Banda közreműködésével különböző tájegységek táncait próbálhatják ki.

A Kultúrházak éjjel-nappal hétvégéjén ismét több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja majd az érdeklődőket országszerte és határon túl is változatos és értékes programokkal. Az eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek. A Mindennap értéket adunk szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

Évek óta több száz regisztráló több mint félezer helyszínen több mint ezer programmal várja a látogatókat. Ezen a hétvégén minden évben jelentősen emelkedik a kultúrházak látogatottsága, amellyel a szervezők bizonyára segítik, hogy máskor is érdeklődjenek az iránt, mi történik az adott helyszíneken. Látogatókká váljanak azok, akik esetleg most csak az akció miatt tértek be egy-egy intézménybe vagy közösségi térbe.

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz csatlakozni kívánó intézmények már regisztrálhatnak a megújult www.kulturhazak.hu weboldalon, ahová nem csupán a szakmai programjaikat tölthetik fel, hanem néhány kattintással létrehozhatják saját, önálló oldalukat a kulturhazak.hu szervezeti adatbázisában. A regisztráló intézmények számára állandó, ingyenes megjelenést biztosítunk, melyet térképes kereső is támogat.

Az elmúlt két évben már regisztrált intézmények korábbi belépési adataikkal tölthetik fel eseményeiket.

A Pályázatok menüpontban találják a résztvevők a HOGY VOLT? pályázatot, melynek célja a Kultúrházak éjjel-nappal keretében,  szeptember 22–24. között megvalósult rendezvényeiknek bemutatása.

A Letöltés menüpontból elérhetőek a rendezvény népszerűsítéséhez szükséges arculati elemek és reklámanyagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában