Újítások

2023.09.07. 17:50

Újabb fejlesztés zárult le a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórházban csütörtökön adták át a legújabb, több mint 200 milliós projekt utolsó tételét, a szakrendelőben megújult lifteket.

Tari Ottó

Az új lift is ki lett próbálva

Forrás: Komka Péter

A beruházást Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Stankovics Éva, a gyógyintézmény főigazgatója avatta fel.

– Az Orbán-kormány 2010-es hivatalba lépése óta már több mint nyolc milliárd forint érkezett a hatvani kórházba, s ennek eddigi utolsó fázisa a mostani fejlesztés, amely európai uniós és hazai forrásból valósult meg – mondta portálunk kérdésére Szabó Zsolt. Felidézte, hogy a korábbi baloldali kormányok HospInvestet, káoszt, létszám leépítést, veszteséget és állagromlást hagytak maguk után, s ezeket az állapotokat kellett rendbe tenni. Mára kívül-belül megújult a kórház, egymást követik a fejlesztések, és nagyszerű szakembergárda alkot igazi közösséget.

– Nagyon fontos a kormány számára, hogy minden beteg megfelelő kezelést kapjon, s ennek egyik feltétele a műszerezettség. A hatvani kórház mintegy 300 ezer beteget lát el, s minden szakterületét fejlesztettük. Azt kívánom, hogy senkinek ne legyen szüksége orvosra, de ha mégis elkerülhetetlen, akkor a legkorszerűbb ellátást kapja meg.

Dr. Stankovics Éva kiemelte: a mostani beruházás során 80 milliós informatikai, ugyanilyen nagyságrendű orvosi eszközfejlesztés, valamint a felvonók rendbe tétele valósult meg, amelyeknek óriási a szerepük a betegellátásban.

– Mindezeket általában pénzben mérjük, de a jelentőségük túlmutat az anyagiakon – mondta. – A hasznosulásuk az igazi, felbecsülhetetlen érték, hosszú távon meghatározza a kórház szerepét, a betegek bizalmát és a betegellátás színvonalát.

A főigazgató elmondta azt is: a következő beruházás a mentőállomás kialakítása lesz a Bástya utcai parkoló mellett. Ennek az engedélyei rendelkezésre állnak, az Országos Mentőszolgálattal közösen zajló projektre belátható időn belül meglehet a szükséges forrás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában