Járóbeteg ellátás

2022.10.13. 08:55

Megújulnak a hatvani kórház liftjei

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet a járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a Széchenyi 2020 program keretében.

HEOL

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– A projekt keretében, teljes körűen megújul és akadálymentessé válik a járóbeteg szakrendelő két személy és egy teherfelvonója. A beruházás várhatóan 10.18-án kezdődik és év végéig tart. A fejlesztés eredményeként javul és biztonságossá válik a járóbeteg szakrendelések megközelíthetősége és az esélyegyenlőség a 3 szintes épületben. A liftek átfogó felújítása és akadálymentesítése az 1987. márciusi átadás óta jelen projekt keretében valósulhat meg. A liftek felújítása több szakaszban történik, így a szakrendelőn belüli közlekedés biztosított lesz a kivitelezés során – áll az intézmény közleményében. 

Mint írják, a projekt eredményeként az érintett járóbeteg szakellátásokból a fekvőbeteg szakellátásokba továbbküldött betegek aránya legalább 10 százalékkal csökken. A beszerzett korszerű eszközöknek köszönhetően az érintett szakrendeléseken magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a betegek.

A fejlesztés hatására Hatvanban és a járóbeteg szakrendelő ellátási körzetébe tartozó településeken élő mintegy 315 ezer ember részesül jobb egészségügyi szolgáltatásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában