Lomtalanítás

2023.09.25. 08:50

Újra lesz házhoz menő lomtalanítás Kerecsenden is

Kerecsenden évek óta gond az illegálisan kihelyezett szemét elleni küzdelem. Most újra lesz házhoz menő lomtalanítás, amit sokan hiányoltak az elmúlt években. Csak novemberig kell várni.

Barta Katalin

Több szemétszedési akció volt Kerecsenden, de mindig újratermelődik a hulladék

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Heves vármegyében évek óta folyik a küzdelem az illegálisan kihelyezett szeméthalmok felszámolásával. Tavasszal önkéntes akciók sora szerveződik ezek felszámolására, ám a szemét mindig újratermelődik. Sokan szóvá tették az elmúlt években, hogy hiányolják az évi egy-két alkalommal megszervezett, házhoz menő lomtalanítási akciót, amikor a háztartásokban keletkező felesleges lomokat ki lehetett helyezni a porták elé, s azt a szolgáltató díjtalanul elszállította az adott napon. 

Kerecsenden most újra visszatérnek a korábbi évek gyakorlatához, azaz az önkormányzattal egyeztetett időpontban, november 11-én újra igénybe vehető a szolgáltatás. Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei azokat az ingatlanokban keletkező szilárd hulladékokat gyűjtik be, melyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a kukákban. Ilyenek a nagyobb bútorok, kartondobozok, játékok, rongy bezsákolva. Csak az a kérés, hogy az összegyűjtött, felesleges kacatokat reggel hatig rakják ki az ingatlanok elé. Nem minden szemét tehető ki ezen a napon. A kommunális-, nagy darabos fém és elektronikai hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, autóalkatrészek (lökhárító, műszerfal, ülések), akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét - ezután sem tartoznak a lom fogalmába, tehát ezeket nem szállítják el. 

Maximum két köbméternyi lomot pakolhat ki mindenki a háza elé a fenti napon, a kisebbeket lehetőleg zsákokban. A nem megfelelően kirakodott, ömlesztve elhelyezett hulladék szétszóródásával kapcsolatban a társaságot felelősségre nem lehet vonni. A szétszóródott hulladékok összetakarítása az érintett ingatlanhasználó feladata. 

A lakossági hulladékudvar egyébként bármikor nyitva áll az ügyfelek előtt. Az önkormányzatok egyeztethetnek a szolgáltatóval a házhoz menő lomtalanítás időpontjáról.  Bővebb tájékoztatás erről a www.egrihulladek.hu honlapon olvasható, vagy a (36) 513-200-as telefonszámon kérhető.

Az ügyfélszolgálat munkatársai készséggel áll minden ügyfél rendelkezésére nyitvatartási időben és elérhetőségeken, Egerben, a Homok utca 26. alatt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában