Népfőiskola

2023.10.02. 09:10

Aba Béla is az abasári ásatáson járt

A község adott otthont a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai napjának.

Szabó István

A szakmai nap vendégei az abasári ásatással ismerkednek

Forrás: Kazsu Attila - Abasár polgármestere/Facebook

A napokban Abasár adott otthont a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai napjának, tájékoztatta portálunkat Kazsu Attila, a község polgármestere.

– Az eseményen részt vett Novák Irén, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) ügyvezetője, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, Buzás Eszter Mária, az NMI Heves vármegyei igazgatója, illetve Aba Béla, az Abasári Népfőiskola Alapítvány alapítója is. A programon a térség polgármesterei és közművelődési szakemberei képviselték településeiket, akik tájékoztatást kaptak a kulturális terület aktualitásairól. A szakmai napon az NMI beszámolói után Markó Anita, a Saári Közösségi Ház megbízott intézményvezetője bemutatta Abasár kulturális életét és a község kulturális feladatellátását. Grócz Zsolt kuratóriumi elnök ezután az Abasári Népfőiskola Alapítvány tevékenységéről és céljairól beszélt. A nap zárásaként az érdeklődők a faluban körsétát téve tekinthették meg az abasári ásatás területét, az Aba Sámuel Király Emlékpincét és a Kapásházat – részletezte Kazsu Attila. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában