Kenyér

2023.10.21. 12:41

Dolgozott a kovász: ellesték a jó házi kenyér titkát Nagyrédén + fotók

Kovászos kenyér workshopra várták idén is a falubelieket.

Szabó István

A kovászos kenyér készítésének fortélyaival ismerkednek a nagyrédeiek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton újra kovászos kenyér workshopra várták Nagyrédén azokat, akiket érdekel a házi kenyér sütésének mikéntje, a kovásszal készült pékáruk készítésének módja. A tavalyi első alkalom után idén is szép számú érdeklődő tudhatta meg a közösségi házban Szemes Fruzsitól, hogy – amint az eseményre invitálásban fogalmaztak – milyen kovásszal az élet. Mint megtudtuk, az egy évvel ezelőtt tartott workshopnak akkora sikere volt, hogy sokan azóta is otthon sütik a szebbnél szebb kenyereket.

Szemes Fruzsi jó húsz éves szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Szerinte a kenyérsütés művészete időt, elhivatottságot és gyakorlást igényel. Nem lehet egyszerűen csak követni egy receptet, meg kell tanulni érteni a kenyeret, emelte ki. A kovász egy élő dolog, kihívást jelent, szeretetre és odafigyelésre van szüksége, tette hozzá. Szombaton idősek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak a jó házi kenyér titkára Nagyrédén.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában