Balesetveszély

2023.10.16. 15:16

Egy héten belül kezdődik az egri garzonház felújítása

Legkésőbb jövő héten kezdődik az egri garzonház balesetveszélyes korlátjának felújítása. Az épületet felállványozzák, az önkormányzat megszabta, hogy mikor dolgozhat a kivitelező a lakott épületen.

Szabadi Martina Laura

– A kivitelező tájékoztatása alapján a felújítás legkésőbb jövő héten elkezdődik – közölte az önkormányzat az egri garzonház balesetveszélyes korlátjának felújításával kapcsolatos kérdésünkre. Mint ahogy arról már beszámoltunk, egy felirat hirdeti az egri garzonházban, hogy átadták a munkaterületet és hamarosan megújul a társasház életveszélyesnek nyilvánított korlátrendszere. A hirdetmény szerint három héten belül elkezdik a munkát, az azonban nem szerepelt rajta sehol, hogy pontosan mikortól számít a három hét.

Az önkormányzat pontos dátumot tehát most sem tudott közölni, de arról tájékoztatta portálunkat, hogy a munkaterületet szeptember 27-én adták át és mivel a társasház lakott, a balesetvédelmi előírások fontosságára kiemelten felhívta a kivitelező figyelmét, továbbá előírták, hogy a munkavégzés kizárólag hétköznap 8 és 17 óra között folyhat. A munkálatok állványozás mellett zajlanak majd, lezárás emiatt nem várható. A korlát már évek óta problémás, egy évvel ezelőtt már felirat és szalagozás is hirdette, hogy nem biztonságos. Az Evat idén augusztus 15-i tájékoztatása szerint azonban a balesetvédelmi előtető építésén túl nem történt semmi az önkormányzati épülettel, melyet az Evat üzemeltet.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában