Önkormányzat

2023.10.04. 11:38

Az egri garzonház 10 milliós előtetőjét sokallja Minczér Gábor a vitatott lakásfelújítással szemben

Nem érti, miért probléma az, hogy melyik önkormányzati cég újítja föl az óvónői szolgálati lakásokat. Arról is beszélt az alpolgármester, hogy az 5,7 millió forint csak keretösszeg.

Szabadi Martina Laura

Az egri garzonház

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Miért fáj az Evatnak, hogy az Ekvi, egy másik 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég újítaná föl a 4 garzonlakást, melyekből óvodapedagógusoknak lenne szolgálati lakás – reagált portálunknak Minczér Gábor alpolgármester arra a hírre, hogy az Evat olcsóbban tudná felújítani mint az Ekvi 5,7 millió forintos ajánlata.

– Az Ekvi szigorú elszámolási feltételeknek felel meg, nem külsős céget akartunk megbízni. Ráadásul ez csak egy keretösszeg, ha kevesebből kijön, akkor megmarad a pénz. Azt sem érte, ha Szűcs Tamás, Evat vezetője szerint az Ekvi árajánlatának műszaki tartalma ködös, akkor az Evat hogyan tudott rá árajánlatot adni. Az Evatnak nincsenek szakemberei, vélhetően alvállalkozóknak adnák ki a munkát – részletezte az alpolgármester.

Arra is kitért, hogy az Ekvi szakemberei az építőipari piacon jobban keresnének mint az önkormányzati cégnél.

– Szabó László az Ekvi vezetője az ehhez hasonló megbízásokból tud gazdálkodni, esetleg év végi bónuszt osztani, vagy szerszámokat venni. Szerintem nem ezeknek a lakásoknak a felújítása van túlárazva, hanem az a 10 millió forintos előtető, amelyet garzonházhoz balesetvédelmi célból húzott fel az Evat – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában