Közgyűlési vita

2023.10.03. 17:30

Olcsóbban újítaná fel az egri garzonokat az Evat mint az EKVI

Mirkóczki Ádám az EKVIt bízta volna meg 4 garzonlakás felújításával, óvónői szolgálati lakások kialakításával. A képviselők nem értették mi kerül egy pici lakás felújításába majd 6 millió forintba. Az Evat azt mondja, ők olcsóbban megcsinálnák.

Szabadi Martina Laura

Az egri Rákóczi úti garzonház

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– A csütörtöki közgyűlésen történt „incidens” után – amikor is a képviselő-testület sorozatos kérése ellenére sem adott szót polgármester úr a cégcsoport képviseletében eljáró személyemnek – , az EVAT Zrt. műszaki dolgozóival együttműködve elkészítettünk az érintett 4 lakás egyikére egy összehasonlító ajánlatot – közölte portálunkkal az Evat Zrt. vezetője, Szűcs Tamás.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a múlt csütörtöki közgyűlésen vita alakult ki a képviselők között, ugyanis Mirkóczki Ádám az EKVIt bízta volna meg 4 garzonlakás felújításával, óvónői szolgálati lakások kialakításával, melyet az egri cég 5,7 millió forintos áron vállalt, berendezéssel együtt. Csakhogy többen nem értették, a parányi garzonok felújításán mi kerül ennyibe. Mirkóczki Ádám azzal érvelt, úgyis az EKVI végzi a legjobb áron a munkát, mert az önkormányzati cég nem számol munkadíjat. Orosz Ibolya viszont azt mondta, ez nem igaz, számolnak munkadíjat és külsős vállalkozókat is be szoktak vonni, mert nincs elég embere az EKVI-nek sem.  Mirkóczki Zita és Bódi Zsolt azt kifogásolta, hogy nincs másik ajánlat. Nem szeretnék viszont azt, hogy ha nem szavazzák meg, akkor úgy tüntetnék fel őket, mint akik az óvónőknek szánt szolgálati lakások felújítását akadályozzák. Keresztes Zoltán elmondta, hogy az ő 60 négyzetméteres lakásának a teljeskörű felújítása nem érte el a négymillió forintot, a fele akkora garzonokat pedig jóval többért felújítani számára hihetetlen. A képviselők végül nem szavazták meg a szerződéskötést EKVI-féle árajánlatra.

– Fontos kiemelni, hogy az EKVI által Földvári Győző tanácsnok úr számára készített ajánlatok mindegyike több ponton műszakilag és gazdaságilag egyaránt értelmezhetetlen tételeket tartalmaz. Emiatt maga az ajánlat is részleteiben összehasonlíthatatlan. Ilyen tétel például a „vizesblokk felújítás” vagy a „szobabútor beszerzés”, melyekre az EKVI árajánlata fix összeget tartalmaz, azonban azt nem részletezi, hogy ez milyen mértékű felújítást illetve bútorbeszerzést jelent. Az adott tétel műszaki tartalma ismeretlen és emiatt a későbbi teljesítés-igazolása is aggályokat vet fel. A kollégáink által elkészített összehasonlító ajánlat, mely a Garzonház 6. emelet 105-ös lakására vonatkozik, már önmagában rávilágít, hogy cégünk - amely évtizedek óta végzi az önkormányzati lakások karbantartását és felújítását jelentősen, akár 20-30 százalékkal olcsóbban tudná megvalósítani az EKVI ajánlatában szereplő nem egyértelmű műszaki tartalmat – közölte Szűcs Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában