Megtiszteltetés

2023.10.08. 12:26

Egymillió fontos ajándékot kapott az egri Beatles múzeum

Módos Péter családja a néhai televíziós zenei szerkesztő Beatles-relikviáit bízta a múzeumra.

Szabó István

Módos Péter Artisjus-díjas televíziós zenei szerkesztő, rendező, műsorvezető Beatles-gyűjteményének becses darabjaival gazdagodott szerdán az egri Beatles múzeum. Peterdi Gábor tulajdonos arról beszélt portálunknak, nagy megtiszteltetés, hogy a 2021-ben elhunyt tévés személyiség családja fogadta a múzeum képviselőit, és rájuk bízta a családfő féltett emlékeit.

– Módos Péter olyan, egykori korszakalkotó zenei műsorok megálmodója volt, mint az Egymillió fontos hangjegy vagy a Pulzus. Nagyon fontos tudni róla, ő volt, aki annak idején elintézte, hogy a Magyar Televízió levetíthesse a Beatles ikonikus A Hard Day's Night című filmjét. Elévülhetetlen érdeme van sokunk Beatles őrületének kialakulásában. Bár el tudott volna jönni még hozzánk Egerbe, megnézni a gyűjteményünket. A többek között korabeli promóciós fotókat, egy ritkaságszámba menő, John Lennon grafikáit bemutató kiadványt, egy Beatles-zászlót, könyveket, magazinokat tartalmazó örökséget várhatóan már októberben megtekinthetik a múzeum látogatói. Köszönjük a család bizalmát, az egykori tulajdonos emlékét megőrizzük – részletezte Peterdi Gábor.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában