Feladatok

2023.10.21. 08:30

Elkezdődhet az ötletelés, mi szerepeljen a hatvani közösségi költségvetésben

Hatvanban a jövő héten indul a 2024-es közösségi költségvetés előkészítésének első fázisa. Az első körben ötleteket várnak, melyek legyenek azok a feladatok, amikre szavazni lehet majd.

Tari Ottó

100 millió forint áll rendelkezésre, amiből a helyiek által javasolt projekteket valósítja majd meg az önkormányzat

Forrás: kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu

A közösségi költségvetés lényege, hogy a helyiek közvetlenül szólhatnak bele, az önkormányzat mire fordítsa az erre a célra elkülönített 100 millió forintot. A városban élők ismét lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a fejlesztések és programok irányításában.

A közösségi költségvetés részeként ez alkalommal is 100 millió forint áll rendelkezésre, amiből a helyiek által javasolt projekteket valósítja majd meg az önkormányzat. Ez már a negyedik alkalom, hogy ilyen módon is alakíthatják a hatvaniak lakóhelyük fejlődését. A városvezetés bízik abban, hogy a 2024-es Közösségi Költségvetés hasonlóan sikeres lesz, mint az eddigiek voltak.

A következő év közösségi költségvetési előkészítése jövő héten indul. Ehhez első körben ötleteket várnak a lakosoktól, hogy szerintük milyen fejlesztésekre, szolgáltatásokra vagy programokra lenne szükség a városban. A javaslatokat szakmai csoport vizsgálja meg, majd kidolgozza a részleteket.

– Fontos, hogy az elképzeléseknek bele kell férniük a keretösszegbe, az önkormányzat hatáskörébe kell, hogy tartozzanak, és meg kell felelniük a hatályos jogszabályoknak is – közölte Horváth Richárd, polgármester. – Az elmúlt időszakban is számos olyan ötletet kaptunk, amik nem fértek bele a közösségi költségvetésbe. A keret 100 millió forint, természetesen ebből az összegből nem épülhet például bevásárlóközpont, ugyanakkor nagyon fontos, hogy a projektek viszonylag rövid idő alatt megvalósíthatók legyenek.

Az ajánlásokat a következő napokban a postaládákba eljuttatott projektlapon vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet benyújtani. Az ötleteket október 24-e és november 13-a között várják.

Az előző évek eredményeként már számos közösségi fejlesztés valósult meg, egyebek mellett az okospad, a fedett biciklitároló, az okos zebra, a nyilvános illemhelyek, a vízicsúszda a strandon. Az újhatvani grund is elkészült, jelenleg pedig épül a kölyökaréna a Népkertben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában