Néptánc

2023.10.10. 13:30

Erdélyben jártak a Gyöngyhalászok

Életre szóló barátságok is szövődtek a Gyöngyhalászok Néptáncegyüttes gyulakutai látogatásán.

Szabó István

A Gyöngyhalászok Néptáncegyüttes négy napot töltött Erdélyben

Forrás: Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola/Facebook

A Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola tanulóiból álló Gyöngyhalászok Néptáncegyüttes tagjai és szüleik négy emlékezetes napot töltöttek Erdélyben, a gyulakutai Szivárvány Táncegyüttes vendégszeretetét élvezve, adta hírül Márkus Mária, az iskola intézményvezetője.

– A csoport tagjai jártak Kolozsváron, Szejkefürdőn a Mini Erdély Parkban, továbbá Korondon, a kőrispataki Szalmakalap múzeumban és az elsüllyesztett Bözödújfaluban. Kisvonatoztak Szovátán, és körbejárták a Medve-tavat. Táncoltak a kelementelki szüreti fesztiválon, és életre szóló táncos barátságok szövődtek Gyulakután. Köszönetet mondok Pásztor János polgármesternek és Gyöngyöshalász képviselő-testületének a támogatásért, Salamon Tamás alpolgármesternek a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítségért, a táncosok szüleinek pedig azért, hogy aktív részvételükkel hozzájárultak az út sikeréhez. Hálás szívvel köszönöm Bella Szilvia kolléganőmnek a fáradhatatlan kitartását és a háttérben végzett munkáját. Köszönet a Gyöngyhalászok minden táncosának, hogy messzire vitte Gyöngyöshalász jó hírét. A legnagyobb köszönet Magyari Edit Csilla gyulakutai csoportvezető tanárnőnek, a Szivárvány Táncegyüttes táncosainak és szüleiknek, valamint Varga József gyulakutai polgármesternek ját, akik óriási szeretettel fogadtak bennünket. Bízunk abban, hogy a két táncegyüttes kapcsolata gyümölcsöző lesz, és mihamarabb újra találkozhatunk – részletezte Márkus Mária.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában