Közvilágítás

2023.10.16. 12:15

Ezért kellett sötétben botorkálni kora este az egri belvárosban

Átállítja a közvilágítást a Városgondozás, mivel eddig csak este 7 óra után kapcsoltak fel a lámpák.

Szabadi Martina Laura

– Megtörtént az egyeztetés az önkormányzat és a Városgondozás Eger Zrt. között, hétfőn átállítják a közvilágítás bekapcsolásának idejét a történelmi belvárosban – tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, hétvégén sötétben botorkáltak a helyiek a Dobó téren, a közvilágítás ugyanis még este 7 óra körül sem működött, miközben a környező utcákban égtek a lámpák. Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a történelmi belvárosban nem az áramszolgáltató, azaz az MVM, hanem a városgondozás üzemelteti a közvilágítást, mivel a díszes kandellábereket nem vette át a szolgáltató. 

– A szabvány bekapcsolási időket kell követni, amely 10 naponta változik. Október 11 és 20 között 17 óra harminc perc van meghatározva, október 21 és 30 között 16 óra 55 a bekapcsolás ideje. Ennek megfelelően a városgondozás azt közölte, hogy hétfőn átállítja a világítást – ismertették.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában