Koncert

2023.10.27. 12:29

Felpezsdítenék az egri zenei életet a Lokálpatrióták

Koncertet szervez az Egri Lokálpatrióta Egylet, ahol bemutatkoznak az egri művészek és találkozhat a zenekedvelő közönség.

Szabadi Martina Laura

Habis László és Gulyás László

Forrás: Szabadi Martina Laura/Heves Megyei Hírlap

– Nagyjából 30 éve jelent meg dr. Bakó Ferenc, a Dobó István vármúzeum alapítójának írása Egriség - Egri öntudat a múltban és ma címmel. Ebben szerepel, hogy nem az számít ki, hol született, hanem az, hogy mennyire hatotta át a hely szelleme, mit tesz a városért – mondta Habis László az Egri Lokálpatrióta egylet elnöke pénteken sajtótájékoztatón.

– Kevesebb lehetősége van a pandémia óta azoknak, akik az egri zenei életet gazdagíthatnák. Pedig a városi élet harmóniájához tartozik a színvonalas zenei élet. Ebből kiindulva jutott az egylet választmánya arra, hogy koncertet szervez november 10-én 18 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban, hogy segítsük az egri zenészeket. Lesznek szólófellépők, kamarazene és kórusok valamint zenekarok. Szeretnénk közelebb hozni a művészeket és a zenekedvelő embereket, akik segíthetik a zenei életet. Célunk, hogy a lehetséges támogatók találkozzanak a művészekkel. Magas színvonalú előadást szervezünk melyben sok műfaj megelevenedik. Fiatal előadók kapjanak lehetőséget, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola évfordulós koncertje is megerősítette bennünk a hitet, hogy erre szükség van – részletezte.

Gulyás László a zeneiskola igazgatója elmondta, szerinte ez egy remek kezdeményezés, segít, hogy teljes képet alkossanak az egri művészekről.

– A szimfonikusok két kamaraegyüttese is fellép, de lesz könnyűzene is. Fellép például az Andörkaver és a  kettes iskola kórusa, illetve az Andante, egyéni fellépők is. A cél, hogy minél izgalmasabb koncertet állítsunk össze, ezért lesz például népzene is. A pandémia óta valóban alábbhagytak a közösségi megmozdulások. Szeretnénk megtölteni a közösségi ház nagytermét s remélem a jövőben rendszeressé válik eza  kezdeményezés – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában