Gálaest

2023.10.01. 16:12

Nagy siker volt a gyöngyösi operagála, ahol adományt is gyűjtöttek

A Gyöngyösi Operagálán, az Operaház művészeinek előadására ezúttal is zsúfolásig megtelt a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok.

Szabadi Martina Laura

Ezúttal is nagy volt az érdeklődés a gála iránt

Forrás: gyongyos.hu

Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes kezdeményezésére a gyöngyösi önkormányzat, valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. évek óta operagálát rendez a zene világnapjához kapcsolódva a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. Így volt ez most szombaton is. 

Az önkormányzat beszámolója szerint az operagálát ebben az évben is óriási érdeklődés kísérte, a csarnok zsúfolásig telt nézőkkel, akik idén francia szerzők operáiból, valamint Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékából hallhattak részleteket. A fellépők között ismét kiváló művészeket köszönthettünk Gyöngyösön: a Kossuth-díjas Kálmándy Mihály, a Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész Kertesi Ingrid, illetve Rozsos István, valamint Pánczél Éva és Horváth István, az Operaház magánénekesei mellett a gyöngyösi származású operaénekes, Koczka Tamás is színpadra lépett. A zenekari kíséretet idén a Szabó Sipos Máté vezette Egri Szimfonikus Zenekar szolgáltatta. A művészeti vezető a gyöngyösi operagála megteremtője, a Kossuth-díjas Miller Lajos és a Liszt Ferenc-díjas Rohonyi Ildikó operaénekes volt, a műsorvezető szerepét Miller Dávid töltötte be.

– A rendezvény művészeti értéke páratlan, és ezt az értéket ezúttal is egy fontos ügy szolgálatába állították a szervezők, akik úgy döntöttek, hogy a rendezvény során összegyűjtött adományokat a Gyöngyös alapításának 690. évfordulója alkalmából készülő könyv megvalósítására ajánlják fel – tudatta az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában