Postanyitás

2023.10.03. 19:20

Gyöngyösön az Olimpia úton nyithat újra a nyolcvanasi posta

A város képviselő-testülete a hétfői ülésén jelölte ki a bezárt Szövetkezet úti postahivatal új helyét.

Szabó István

Nem a Szövetkezet úton nyílhat újra a nyolcvanasi posta Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az egykori gyöngyösi Szövetkezet úti posta újranyitásának új helyszínéről döntött a város grémiuma a hétfői testületi ülésén, adta hírül a városháza. Az önkormányzat a postapartneri program keretében, a Városgondozási Zrt.-n keresztül az Olimpia út 8. szám alatt, de az Iskola utcából nyíló bejárattal, a régi zöldséges helyén tervezi újraindítani a postai szolgáltatást. A testület egy korábbi határozatával a kispiac volt húsboltja helyét jelölte ki a postahivatalnak, ám az ugyancsak a Városgondozási Zrt. tulajdonában lévő, újonnan kijelölt ingatlan a húsboltnál jóval nagyobb területen lesz képes kiszolgálni a lakókat.

Lassan egy éve, 2022. novembere óta nem működik a nyolcvanasi kisposta Gyöngyösön, áll a városháza közleményében. Közlésükben emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Posta Zrt. energiatakarékossági okokra hivatkozva a mátrafüredivel együtt – ahogy akkori közleményükben fogalmaztak – szüneteltették a működését. Azóta a mátrafüredi posta az önkormányzat anyagi hozzájárulásával újranyitott, a Szövetkezet utcai hivatalt azonban a Posta nem tervezi újranyitni, áll a városháza közleményében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában