Posta

2023.01.27. 10:01

Hozzájárul a mátrafüredi kisposta működtetéséhez a gyöngyösi önkormányzat

A Szövetkezet úti, jelenleg bezárt postahivatallal kapcsolatban újabb tárgyalások várhatóak.

Sz. Sz. I.

A lakosság a kezdetektől tiltakozott a mátrafüredi posta bezárása miatt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a csütörtöki ülésén elfogadta a mátrafüredi postahivatal újranyitásához szükséges önkormányzati hozzájárulás mértékét, adta hírül a város önkormányzata.

Ahogy arról már portálunkon is beszámoltunk, a tavaly novemberben országszerte több száz kispostával együtt bezárt mátrafüredi posta újranyitásáról még az előző év végén állapodott meg az önkormányzat, amely korábban kezdeményezte, hogy a nyitva tartó mátraházai posta helyett a füredi üzemeljen. 

A Magyar Posta Zrt. elfogadta a cserét, az üzemeltetési költségek különbözetének megtérítését azonban az önkormányzatnak kell vállalnia. Ez évi 2,8 millió forintot jelent, amit a csütörtöki ülésén a grémium elfogadott, és 18 hónapra szóló megállapodást kötött a Magyar Postával.

A korábbi tárgyalások során a Posta még hozzájárulás fizetése mellett is csak az egyik gyöngyösi kisposta megnyitását vállalta, a grémium azonban a januári ülésen újabb tárgyalást kért a Postával a Szövetkezet utcai postahivatallal kapcsolatban.


 

 

Címkék#posta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában