Programajánló

2023.10.13. 06:55

Hatvani Sörfesztivál és zenés programok várnak Hevesben a hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

Heol.hu

A 2022-es Hatvani Sörfesztivál óriási tömeget mozgatott meg

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Október 13., péntek

Eger:

  • Érkezik a Szövegtrafik 21. felolvasóestje! A szervezők várnak mindenkit, aki szeretné felolvasni, előadni saját alkotású versét, rövid novelláját, slam poetry-jét, vagy egyéb szöveg alapú, irodalmi igénnyel megírt alkotását. Az est során ráadásul bemutatják a Szövegtrafik zine második számát is, amelyben a szerzők írásait olvashatjátok, és megvásárlásával közvetlenül a kör jövőbeli működését, eseményeit támogathatjátok. A részletes program itt olvasható. Helyszín: Legányi Ferenc utca 12, időpont: 18 óra 30 perc.
Forrás: programturizmus.hu
  • Akusztikus péntek a Szépasszonyvölgy 46. pincében. Finom borokkal, kézműves falatokkal várnak mindenkit ezeken az alkalmakon is és az sem baj, ha a társaság táncra perdül az este folyamán! Megújult pincéjükben pénteken Kovács Sándor akusztikus élőzenei előadást hallgatjuk. A belépés ingyenes. Asztalfoglalás ajánlott: +36 30 602 0372. Szeretettel várnak mindenkit Tóth Ferenc Pincészetbe, Eger Szépasszony-völgy 46.
  • A BorzBárban (33-as pince), a Szépasszony-völgyben élőzenével is készülnek a látogatóknak. Pénteken este fél 9-kor Nyikes Linda és Báder Miklós fognak fellépni. Minden alkalommal tökéletes bulihangulatot varázsolnak. A belépés ingyenes, viszont érdemes asztalt foglalni a +36 20 395 7469-es telefonszámon.
  • Október 13-án, 16 óra 30 perckor nyílik a Dobó István Vármúzeum legújabb, időszaki kiállítása a Ziffer Sándor Galériában (Eger Kossuth Lajos utca 17.). A tárlat Lesznai Anna festő- és iparművész, költő és író munkáit mutatja be. Köszöntőt mond Mirkóczki Ádám Eger Megyei Jogú Város polgármestere. A kiállítást megnyitja Dr. Török Petra irodalom- és művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum általános igazgatóhelyettese valamint közreműködik Jakó Beáta.

Hatvan:

  • XII. Hatvani Sörfesztiválon több mint 50 féle sörkülönlegesség lesz megtalálható, 30 különböző étel és ital kínálja magát és egyéb árusítóhelyeket is találnak. Vidámpark és 30 méter magasságú óriáskerék várja a résztvevőket. Kapunyitás 15 órakor, a színpadi programok pedig 17 órától kezdődnek. A pénteki napon 17 órától Kiss Kevin kezd a színpadon, majd 18 órától őt követi Horváth Tamás, majd 20 óra 30 perctől a Valmar gondoskodik a jó hangulatról, a koncert után pedig Dj Milan keveri majd a zenéket a szórakozni vágyóknak. 
Forrás: Hatvani Programok/Facebook

Október 14., szombat

Eger:

  • Éneklő Magyarország - Énekkarok fesztivál és országos minősítő hangversenye a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az évente ismétlődő fesztivál célja, hogy az énekkarok sikeres munkájának széles nyilvánosságot teremtsen, bemutassa a magyar zenekultúra értékes hagyományait. Továbbá, hogy a figyelmet a kórusok és kamarazenekarok szakmai és erkölcsi megbecsülésére fordítsa, mindenki számára hangsúlyozza az amatőr zenei tevékenység értékét és örömét, segítse a szakmai színvonal emelkedését. Kezdés 15 órakor. 
  • Punnany Massif koncert lesz a Broadway Monkeyban. Az elmúlt évtized fesztivál dömpingje és nagyszínpadai után a zenekar ismét beveti magát a klub turnézás sűrűjébe. Alig várják, hogy együtt csapassák a Fel Nem cuccait a régi kedvencekkel. Kezdés 18 órakor, a Kőlyuk utca 2. szám alatt.
  • Albán és magyar klasszikusok csendülnek fel a Civil Közösségek Házában 17 órakor. Eger koszovói testvérvárosából, Pejából érkeznek művészek, akik egy koncerttel szeretnék megajándékozni az érdeklődőket. Az előadás címe: Albán Művészek lelke és zenéje, bepillantás egy magyar szívbe! Az esemény különleges vendége: Gajdos Tünde - mezzoszoprán.
Forrás: visiteger.com
  • Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle kiállítás lesz az Agria Park Galériában. A kiállítás megnyitója: október 14-én szombaton 11 órakor az Agria Park Galéria kihelyezett kiállítóterében, a HERVIS előtt (Eger, Törvényház u. 4. I. emelet) kezdődik. Köszöntőt mond Farkas Attila, Eger alpolgármestere és Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub vezetője. A kiállítást megnyitja Horváth Imre, MAFOSZ elnöke, moderátor: Teleki Klári, művészetpártoló, galériavezető. A kiállítás november 29-ig tekinthető meg.

Hatvan:

  • A szombati napon is folytatódik a XII. Hatvani Sörfesztivál. Ingyenes kézműves foglalkozás lesz, csillámtetoválás és arcfestés a Grassalkovich Művelődési Ház sátránál 12 óra és 17 óra között. A kapunyitás, akárcsak az előző napon 15 órakor lesz. Majd 17 órakor a Hatvani Fiúk kezdenek a színpadon, őket követi 18 órakor az Irigy Hónaljmirigy, majd 20 órától a Neoton Família sztárjai gondoskodnak a megfelelő hangulatról, 21 óra 30 perctől pedig Dj Gézu keveri majd a zenéket. 

Bükkszék:

  • Szombaton rendezik meg a Tökös Családi Napot főzőversennyel egybekötve. Délelőtt 10 órakor kezdődik a főzőverseny, 11 órakor tökfaragás, 12 órakor ebéd, 13 órakor tökös családok versenye majd ezt követően 14 órakor eredményhirdetés, 15 órakor pedig Gesztenye Guszti szépségverseny. Természetesen nem marad el az arcfestés, hajfonás, kézműves sátor, tökös kvíz, csocsó, trambulin, ping pong, és az ugrálóvár sem. A pontos helyszín: Bükkszék, Iskolaudvar, Béke út 2.
Forrás:  Beküldött fotó

Rózsaszentmárton:

  • Rózsaszentmárton Római Katolikus Egyházközség október 14-én, szombaton Nyitott templomok délutánja címmel rendhagyó lelkinapot szervez. A megnyitót követően lesz gitáros szentmise, melyet Varga József plébániai kormányzó és Soós Tamás, a község szülötte mutatnak be. A prédikációt Soós Tamás atya végzi, a zenei szolgálatot a debreceni egyetem zenekara látja el. Majd énekkari koncerteket és klarinételőadást hallhat a közönség. J. Simon Aranka katekéta, író tesz tanúbizonyságot hitéről, az okkultizmusból való kikerüléséről. Sötétedéskor szabadtéri fáklyás körmenetet tartanak a település központjában énekekkel, elmélkedéssel. Végezetül esti dicsérettel, Taizé-i énekekkel zárják a napot. Kísérő programként a gyerekeknek játékos foglalkozást tartanak a templomi előadás idején.

Október 15., vasárnap

Eger:

  • Országos régiségvásárt rendeznek Egerben vasárnap reggel 6 órától délután 4 óráig. Minden hónap 3. vasárnapján megrendezésre kerül a régiségvásár a Bazilika mögött, a buszpályaudvar mellett és a DOMUS-parkolóban. A pontos helyszín Pyrker tér 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában