Szakkör

2023.10.23. 14:54

Havonta egy túrához csatlakozhatnak a parádiak

Elő lehet készíteni a kényelmes túrabakancsokat a parádiaknak, mivel mostantól havonta egy alkalommal egy remek szakember segítségével barangolhatják be a környéket.

Barta Katalin

A Mátra kincseivel ismerkedhetnek a túrázók

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 A túraszakkört Révész Zoltán, a Kékes Kutató-Mentő túravezetője kezdeményezte a Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számára. Az első alkalommal, október 7-én közel negyven diák, és több szülő is csatlakozott a három kilométeres körtúrához a kellemes őszi időben.

A tervek szerint a tanév során minden hónapban indul egy túra, ahol a gyerekek szakemberek segítségével ismerhetik meg minden évszakban a Mátra szépségeit, a túrázás szabályait, az elsősegélynyújtást, az erdő felépítését, a fafajokat, a gombaféléket, a gyógynövényeket, és a túratérképeket. A szakkör célja a fiatalok kimozdítása és a természettel való megismertetése, megszerettetése, illetve a közösség fejlesztése.

A legközelebb november 18-án, szombaton barangolhatnak egy jót együtt. Az érdeklődők 9 órakor az általános iskola előtt találkoznak. Ha az időjárás rosszabbra fordulna, tantermi foglalkozáson ismerkedhetnek az erdőjárás szépségeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában