Kertbarátok

2023.10.21. 09:35

Illatos kenyérlángosok, pizzák sültek a kemencében Kerecsenden

Forró, ropogós kenyérlángosok, pizzák sültek Kerecsenden péntek délután a Jelenlét ponton, ahol szezonzáró találkozót tartottak a kertbarát kör tagjai.

Barta Katalin

Jól sikerült a kertbarátok szezonzáró találkozója

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Az összejövetelre jó előre felfűtötték a régi, udvari kemencét, s bedagasztották a hatalmas adag tésztát. A tagság hölgytagjai együtt formázták, nyújtották a megkelt cipókat, majd gazdagon megpakolták a házi készítésű mártásokkal, szalonnával, kolbásszal, sok zöldséggel és jó adag sajttal.

Miközben a forró kemencében egymás után sültek az illatos langallók, pizzák, volt idő múltat idézni, az idei kerti szezont értékelni.  A jó falatok mellé kortynyi házipálinka és forró tea is jutott. A hangulatos délutánt követően abban maradtak, hogy novemberben találkoznak újra, amikoris a tervek szerint Gömörszőlősre kirándulnak, ahol az ökológiai intézetben a fenntartható gazdálkodásról, kertművelésről szereznek új tapasztalatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában