Verseny

2023.10.19. 15:17

Játékos vetélkedőn fedezik fel a Líceumot a kisiskolások

A csapatmunka és a jó tapasztalatok dominálnak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Komplex Alapprogram (KAP) Pedagógusképző és -továbbképző Központjának vetélkedőjén.

Szabadi Martina Laura

Játékos vetélkedőn bizonyítottak a diákok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Versenyezni jó, a lényeg az élmény – mondta dr. Pajtókné dr. Tari Ilona az Eszterházy Károly Egyetem rektora csütörtökön a Komplex Alapprogram (KAP) jegyében szervezett játékos csapatvetélkedőn.  Első alkalommal hirdetett játékos vetélkedőt 3-7. évfolyamos tanulóknak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Komplex Alapprogram (KAP) Pedagógusképző és -továbbképző Központja a Líceumban. A vetélkedőt a KAP alprogramjainak megfelelően bonyolítják le, egy-egy fordulóban a művészetalapú, a logikaalapú, a testmozgás alapú, a digitális- és az életgyakorlat-alapú alprogramok játékos feladatait kell megoldani. 

– Mikor megtervezték a KAP-ot, arra törekedtek, hogy jó legyen a tanulás. A verseny szervezői pedig arra, hogy jó élményekkel menjetek ma haza. Az állomások során megismerhetitek a Líceum izgalmas helyszíneit is – tette hozzá a rektor.

Hollóné Bódi Katalin főszervező, a KAP központ igazgatója elmondta, több olyan vetélkedő volt már a programban résztvevő iskoláknál, amely az alprogramokra szervezett vetélkedőt. Ezért úgy gondolták, olyan versenyt hoznak össze ahol mind az 5 megjelenik.

– Ez 5 állomást jelent, ahol a gyerekek játékos feladatokat oldanak meg. Eredetilg 10 csapatot szerettünk volna fogadni de annyian jelentkeztek a régióból, hogy végül bővítettük további két csapattal. A tanuláson túl a legfontosabb amit ma tanultak a csapatmunka, az együttműködés illetve a pedagógusoknak a tapasztalatcsere. Fontos, hogy megosszuk a jó gyakorlatokat és együttműködés alakuljon ki – mondta portálunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában