Segítő szándék

2023.10.13. 14:30

Jussanak sikerélményhez a gyerekek, ez volt a cél a gyöngyösi integrációs sportnapon + fotók

Együtt sportoltak az integráltan és szegregáltan tanuló sajátos nevelési igényű gyerekek a Petőfi EGYMI szervezésében.

Szabó István

Integrációs sportnap a gyöngyösi gyógypedagógiai intézmény udvarán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Integrációs sportnapot rendezett pénteken a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Petőfi EGYMI) a környező iskolák sajátos nevelési igényű tanulói számára. Kákonyiné Fazakas Edit intézményvezető elmondta portálunknak, hogy azért rendezték a sportdélelőttöt, hogy ezek a gyerekek is érezhessék: ők is jók valamiben, a teljesítményükért kaphassanak ajándékot. A program részleteiről Bodócs Erika intézményegység-vezető, a sportesemény koordinátora beszélt.

– Az intézményünkben működő gyógypedagógiai hálózatba a környező iskolák sajátos nevelési igényű tanulói tartoznak. Őket a gyöngyösi központból látjuk el. A most második alkalommal megrendezett sportnapra Nagyfügedről, Domoszlóról, Detkről érkeztek tanulók, valamint a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola és a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vettek részt a programon. Fontos tudni, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket kevés sikerélmény éri a normál általános iskolákban, a mai nappal az is a célunk, hogy itt ehhez is hozzájussanak. A rendezvény különlegeségét az adta, hogy az integráltan és szegregáltan tanuló sajátos nevelési igényű gyerekek együtt sportoltak. Lesznek még hasonló rendezvényeink. Áprilisban a gyöngyösi gyógypedagógiai iskolák történetében először rendezünk komplex tanulmányi versenyt, májusban pedig szavalóversenyre kerül sor – részletezte Bodócs Erika.

Az intézményegység-vezető hozzátette, tavalyhoz képest hatalmas az előrelépés, hiszen 2022-ben a hálózatukhoz tartozó iskolákból mindössze két tanuló sportolt együtt a Petőfi EGYMI diákjaival, idén viszont már mintegy 20 környékbeli iskolás regisztrált a sportmatinéra. A rendezvény egyébként zenés bemelegítő tornával indult. Ezután a elsőtől nyolcadik osztályig két-két évfolyamoként külön csoportokban kezdődött a különböző akadálypályákon az izgalmas feladatok teljesítése. A sportdélelőttről egyetlen gyermek sem távozott üres kézzel, mindenki ajándékban részesült. A szervezők azt is kiemelték, hogy az integrációs sportnap Gyöngyös önkormányzata támogatásával valósulhatott meg.




 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában