Közleménycsata

2023.10.03. 18:41

Kínaiak helyett az egriekkel kellene beszélgetnie az alpolgármesternek a DK szerint

Az egri DK nem örül neki, hogy Spisák György ment Kínába, szerintük egy egrinek kellett volna utaznia. Azt is nehezményezik közleményükben, hogy kérdéseikre nem kaptak választ.

Szabadi Martina Laura

Minczér Gábor alpolgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Demokratikus Koalíció rendkívül hálás Minczér Gábor alpolgármesternek, hogy a hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján több fontos, a kínai útjával kapcsolatos információt megosztott a közvéleménnyel – írta közleményben a Demokratikus Koalíció egri szervezete. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Minczér Gábor, Eger alpolgármestere sajtótájékoztatót tartott hétfőn Mi történt Kínában címmel. Minczér Gábor az akkumulátor gyár telepítését lázálomnak nevezte, elmondta, hogy partnervárosi meghívás érkezett Jinantól. Az előzményekről elmondta, 2019-től van Eger kapcsolatban Jinan városával.
– Már fogadtuk őket itt a városban, s a látogatás után meghívtak bennünket. A koronavírus-járvány miatt azonban a testvér- és partnervárosi kapcsolatok visszaszorultak, s ezeket most próbáljuk újraéleszteni – tette hozzá. A jinani útról elmondta, több napos konferencián vett részt, ahol nagyrészt a klímaváltozásról, a karbonsemlegességről hallhattak előadásokat, illetve volt partnervárosi konferencia is.

– Két céglátogatást is szerveztek nekünk, az egyik vendéglátással, a másik import-exportal foglalkozik. Végezetül abban maradtunk Jinannal, hogy tovább erősítjük a kapcsolatot kultúra-művészet, és a turizmus terén, illetve szóba került a cserediák program lehetősége is – részletezte. Az egri DK erre reagált:

– Nagyon örülünk, hogy az alpolgármester a klímavédelem és a karbonsemlegesség kapcsán is tárgyalt Kínában, azonban annak még jobban örülnénk, ha legalább ugyanilyen lendülettel foglalkozna a városvezetés a Katona téri parkolóházzal, a garzonház korlátjával vagy úgy egyáltalán a város működtetésével. Nagyon örülünk annak is, hogy Minczér alpolgármester találkozott egy kirgiz miniszterrel, de annak jobban örülnénk, ha a városvezetés inkább a saját választóikkal, az egriekkel tárgyalna és beszélgetne. Örülünk, hogy ilyen remek kapcsolatot tart fenn a városvezetés a keleti világrész szuperhatalmával, de a legjobb az volna, ha legalább ilyen jó viszonyt ápolna azokkal az egri választott tisztségviselőkkel is, akikkel együtt közös felelősségük lenne a város vezetése. Nagyon örülünk annak is, hogy az alpolgármester úrnak sikerült tárgyalásokat folytatnia kínai diákok támogatásáról, de annak jobban örülnénk, ha az egri diákokat legalább ilyen mértékben támogatnák ahelyett, hogy több egri iskolát is átadtak a Fidesz zsebében ülő Hit Gyülekezetének – sorolták. Hozzátették, jobban örültek volna, ha Egert és az egri választókat egriek képviselték volna nem a tiszafüredi Spisák György aljegyző és örültek volna, ha válaszol a kérdéseikre az alpolgármester.

– Nem adott választ sem arra, hogy mennyi pénzébe került az egri adófizetőknek az alpolgármester és az aljegyző nemzetközi kalandja. Sem arra, hogy milyen nemhivatalos tárgyalásokon vett részt a két fős delegáció. Sem pedig arra, hogy milyen elgondolás mentén döntött úgy a város vezetése, hogy a polgármester és valamely választott városi méltóság helyett az alpolgármester és a városvezetés részének semmilyen módon sem nevezhető tiszafüredi aljegyző képviselte az egrieket. Kérdéseinkre továbbra is várjuk a választ, és annak ellenére, hogy a városvezetés a DK közösségét OPNI-ban, Egert pedig keleten látná szívesen, szerintünk a város helye továbbra is EU-ban van, és nem keletre nyitunk, hanem a nyugati értékeket követjük – írták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában