Zöldhulladék

2023.10.16. 08:40

Közösségi komposztáló épül Bükkszéken

Az új lerakó elkészültéig a PEVIK Kft.-vel megállapodtak abban, hogy a naptár szerinti havi egy alkalommal, mennyiségi korlátozás nélkül elszállítják a zöldhulladékot.

Barta Katalin

Az új lerakó elkészültéig még elszállítják a zöldhulladékot Illusztráció

Forrás: Muzslay Péter/Somogyi Hírlap

Bükkszéken remek kezdeményezésként zöldhulladék lerakót alakítanak ki. Sági Ferenc polgármester tájékoztatása szerint a munkálatok megkezdődtek, a lerakó a szennyvíztelep utáni területen kap helyet, ahol válogatott módon, meghatározott időpontokban veszik majd át a zöldhulladékot. A bejelentéssel egyidőben arra is felhívta a lakók figyelmét a polgármester, hogy a „terpesi gyep”néven ismert területre vezető önkormányzati út nem minősül hulladéklerakónak, így azt lezárják. Aki ezt követően is odahordja a zöldhulladékot, büntetésre számíthat. 

Az új lerakó elkészültéig a  PEVIK Kft.-vel megállapodtak abban, hogy a naptár szerinti havi egy alkalommal, mennyiségi korlátozás nélkül elszállítják a zöldhulladékot, amit a ház elé szükséges kihelyezni, összekötegelt állapotban, több kisebb zsákban úgy, hogy az a szállító járműn dolgozó személy által mozgatható súlyú legyen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában