Felcsaptak

2023.10.08. 12:54

Lángok: egy baromfiudvar és száz szalmabála is veszélyben volt a feldebrői tűz miatt

Egy kertből terjedtek el a lángok szombaton Feldebrőn. A szomszédok slagokkal kezdtek oltani, a szomszédos település önkéntes tűzoltói is kivonultak.

Fekete-Vadászi Erika

Gyorsan terjedtek a lángok Feldebrőn a nagy szél miatt

Forrás: Beküldött

Szombaton 25. alkalommal vonultak Feldebrőre a Verpeléti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, számolt be az esetről közösségi oldalán a település polgármestere, Jakab Ernő. A jubileuminak is betudható szám úgy gyűlt össze, hogy a feldebrői önkormányzat együttműködési szerződést kötött a verpeléti egyesülettel. 

– Megnyugtató érzés, hogy a bejelentést követően pár perc múlva érkezik a segítség. A távolság miatt sokszor 15 perccel előbb érkeznek, mint az egri kollégáik – jegyezte meg a településvezető, aki meg is köszönte az önkéntes tűzoltók munkáját. Szavaiból kiderült, sajnos volt, aki bírálta, hogy támogatják az egyesületet, holott ők azért vannak, hogy segítsenek. Egy autóba szorult sérült esetében vagy egy lakástűznél minden perc sokat számíthat. 

A szombati vonulással kapcsolatban feldebrői olvasónk, Katalin osztotta meg portálunkkal a részleteket. Az ő telkük felé terjed a tűz egy szomszédos kertből. 

– Nagyon szeles idő volt szombaton, így könnyen megtörtént a baj. Amikor észrevettük a lángokat, azonnal elkezdtünk oltani slaggal, és telefonáltunk segítségért. Már majdnem elérte a baromfi udvarunkat a tűz, kevesebb, mint egy méterre volt tőle. Szalmabáláink is vannak, közel száz, belegondolni is borzasztó, mi lett volna, ha meggyulladnak. Szerencsére senkinek és semminek nem esett baja, de nem sokon múlt – részletezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában