Ünnepség

2023.10.09. 11:00

Már negyed évszázada segítik a szenvedélybetegeket az egri RÉV-esek

25 éve működik Egerben a RÉV, céljuk, minél több szenvedélybetegen segíteni.

Molnár Helga

A Főegyházmegyei Karitász Központ Eger RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 25 éve nyitotta meg kapuit a függőségekkel küzdők és hozzátartozóik előtt. Az országban, a 2000-es év végére nyolc RÉV jött létre, melyek Budapest, Szombathely, Székesfehérvár, Eger, Szekszárd, Debrecen, Győr és Kecskemét városokban találhatóak. 1998. április 1-én kezdték el a működésüket azzal a céllal, hogy a szenvedélybetegségben érintett embereknek – szerhasználó és hozzátartozó – szakmai segítséget nyújtsanak. A Főegyházmegyei Karitász Központ Eger intézményeként olyan szolgáltatásokat kínálnak, melyek a szerhasználat megelőzését, a felépülést és a visszaesés esélyének csökkentését szolgálják.

Tevékenységeik során törekednek a szenvedélybetegek minél szélesebb körben való elérésére, a motiváció felkeltésére, az életmód, életvitel váltásának ösztönzésére, a változás elindítására és segítésére, a szerhasználatnak, valamint járulékos ártalmainak csökkentésére. A RÉV egy mozaikszó, mely a Remény – Élet – Változás szavakból áll, melyek a változtatni vágyó szenvedélybeteg emberek felépülésére jellemzőek. Náluk, a RÉV-ben szociálpedagógusok, szociális munkások és egy pszichológus kolléga várják a felépülni vágyókat, és azokat, akik segíteni szeretnének nekik. A RÉV-ben szenvedélybetegek nappali, közösségi és alacsonyküszöbű ellátását nyújtják a hozzájuk fordulóknak.

A negyed évszázados fennállásukat ünneplik október 19-én. Lesz aznap szentmise, köszöntők, levetítenek egy kisfilmet is az egri RÉV 25 évéről, majd meg lehet tekinteni az intézményt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában