Változás

2023.10.27. 09:15

Másképp járnak a buszok Egerben mindenszentekkor és halottak napján

Tovább lesznek nyitva az önkormányzati temetők és másképp járnak a buszok Egerben az ünnepek alatt.

Szabadi Martina Laura

Mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából Eger önkormányzata a fenntartásában lévő temetők november 2-ig reggel 7 órától este 20 óráig várják az emlékezőket. Az önkormányzat tájékoztatása szerint november 3-tól az őszi nyitvatartási rend lesz érvényben, azaz reggel 8 órától délután 18 óráig látogathatók a sírkertek.

– A Volánbusz Zrt. az önkormányzattal egyeztetve október 30. és 2023. november 1. között a temetői járatok közlekedését módosította. Hétfőn és kedden a 13-as és 113-as vonalak járatai 7 óra és 18 óra között a tanítási napnak megfelelő menetrend alapján közlekednek. Ezzel az útvonalon lévő temetők kiszolgálása egész nap biztosított. Szerdán a munkaszüneti napokon érvényes menetrend alapján közlekedő helyijáratok mellett további járatokat is bevonnak: 16:05-kor és 17:05-kor a Vécseyvölgyből induló 7A járatok meghosszabbított útvonalon közlekednek 7-es járatként a TESCO-ig, valamint 17:25-kor és 18:25-kor két 7-es járat indul a TESCO-tól a Vécsey-völgybe, a két meghosszabbított járat párjaként – részletezte az önkormányzat.

A 13-as vonalon félórás ütemben közlekednek járatok 8 óra és 18 óra között, a Lajosváros - TESCO viszonylaton. Mint írták, a járatok így a nagyobb temetőket a napközbeni üzemidőben ki tudják szolgálni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában