Nem felejtenek

2023.10.14. 12:47

Megemlékeztek a 14. gyalogezredről Egerben is

Koszorúkkal, mécssekkel tisztelegtek a Don-kanyarban harcoló egri ezred tagjai előtt.

Bognár Ignác, a Mi Hazánk Mozgalom Egri Szervezetének elnöke a megemlékezésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Történelmi Vitézi Rend, a Hun Fokos Szövetség, a Szent György Lovagrend ezrednapi megemlékezésre és koszorúzásra várta az egrieket a Magyar királyi 14. Dobó István gyalogezred emléktáblájánál, a Dobó téren. A péntek késő délutáni eseményen részt vettek a Magyarok Világszövetsége, a Mi Hazánk Mozgalom és az Ezüstidő Szabadidő Egyesület és a fertálymesterek képviselői is, akik koszorúkat, mécseseket helyeztek el a táblánál.

Beszédet mondott Juhász Szabolcs, a Történelmi Vitézi Rend tagja, aki szerint több tiszteletet érdemelnek nem csak a gyalogezred hős katonái, hanem a más alakulatokban szolgált katonák is, akiket a hősiesség mintaképeiként említett. Bognár Ignác a magyar történelem fontos részeinek nevezte az elesett katonákat. Ezúttal is kitért arra, hogy az emléktábla méltóbb helyen volna a Városháza falán, de ez ügyben továbbra sem tettek lépéseket az önkormányzati képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában