Segítségnyújtás

2023.10.25. 13:26

Mentett kutyáknak gyűjtöttek a vámosgyörki hetedikesek

Tavaly hajléktalanokat támogatott az általános iskolai osztály.

Szabó István

A vámosgyörki hetedikesek az ongai telephelyen

Forrás: Beküldött/Fodor Ágnes 

A Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola 7. osztálya ismét jótékonykodott, számolt be portálunknak Fodor Ágnes osztályfőnök.

– Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Onga DSZÁ állatvédőinek folyt az osztályban a gyűjtés a tavalyi, Dankó utcai hajléktalanok számára szervezett segítség után. A 20 fős osztály ez alkalommal a mentett kutyusoknak gyűjtött plédeket, konzerveket, kutyajátékokat, fertőtlenítő szereket, pórázokat és kutyaszalámikat. A szülők segítségével pedig eljutották azokat a Miskolchoz közeli település menhelyére, és az átadás után megsétáltattak néhány kutyust is. Úgy gondolom, a gyerekek legalább annyira élvezték az akciót, mint a kutyusok a sétáltatást. Fontosnak érzem, hogy a diákok lássák milyen jó dolog akár embereken, akár állatokon segíteni. Bízom benne, mások is kedvet kapnak az ilyen jellegű tevékenységhez – fogalmazott Fodor Ágnes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában