1956

2023.10.24. 07:30

Nem fogadjuk el, hogy mások gondolkodjanak helyettünk - hangoztatta Szabó Zsolt

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Szabó Zsolt, megyénk 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője a térség négy településén helyezte el a megemlékezés virágait.

Tari Ottó

Szabó Zsolt és Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester együtt koszorúzott

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a nemzeti ünnepet reggel Kiskörén kezdte, majd délben a hatvani emlékműnél koszorúzott. Délután Nagykökényest kereste fel, végül kora este Lőrinciben részt vett a városi megemlékezésen. Utóbbi településen portálunk számára is összefoglalta 1956 jelentőségét.

– Minden rossz időszak jó embereket is teremt – osztotta meg gondolatait. – Az 1950-es évek eleje padlássöprésekről, a családok tönkretételéről és az ÁVH-sok embertelenségéről, a politikai vagy éppen a vallási nézetek üldözéséről szólt. Szörnyű időszaka volt ez történelmünknek, de jó embereket is szült, akik gondolkodtak és aktívan cselekedtek, mindent megtettek a nemzet szabadságáért.

– Mi, magyarok, nagyon sokféle időszakot megéltünk a történelem során, gondoljunk a tatárokra, a törökökre, a Habsburgokra vagy éppen a szovjetekre, de mindig kiálltunk a szabadságunkért – folytatta a politikus. – 1848 emléke épp úgy kötelez bennünket, mint 1956-é. Mindig vannak olyanok, akik azt szeretnék, hogy a másik ember ne gondolkodjon, majd ők megmondják, hogy legyen, de ezt mi nem tudjuk elfogadni. Nagyon büszkék vagyunk a szabadságharcosokra, hőseinkre, akik, ha kellett, életük árán is tettek azért, hogy a nemzetnek jobb legyen. Igyekszünk megtanítani a jövő nemzetékének is, hogy a szülőföldet, a hazát tisztelni kell.

– Itt, Lőrinciben nagyon tartalmas beszédet hallhattunk Pálinkás Péter alpolgármestertől; azt kívánom, hogy még sok ilyen szép napon emlékezzünk 1956 hőseire – zárta gondolatait Szabó Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában