Gondosóra

2023.10.18. 12:45

Nyitrai Zsolt mutatta be Kordáéknak a gondosórát + videó

A postás házhoz vitte, a miniszterelnök főtanácsadója bemutatta az eszközt a művészházaspárnak.

Heol.hu

A Korda házaspár is csatlakozott a Gondosóra tulajdonosainak széles táborához. Mindennapi életükben hatalmas segítséget jelent ez a rendkívül hasznos eszköz és biztonságérzetüket is növeli.

Az eszközt Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vitte el személyesen Korda Györgyhöz és Balázs Klárihoz, s be is mutatta annak működését.
– Klárika és Gyuri: ez egy szuper eszköz, egy gombot kell megnyomni, s érkezik a segítség, ha gond lenne – mondta.

Korda György azonnal fel is próbálta az okosórát, s a videóban elmondta, minden magyar nyugdíjas 65 év felett regisztráció után ingyenesen megkapja azt.

A Gondosóra program ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A Gondosóra program, egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában