Választás 2024

2023.10.07. 12:20

Rendet tenne Szókovács Péter, aki indul a gyöngyösi polgármesteri posztért

Szókovács Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy a jövő évi önkormányzati választáson a Városom, szeretlek Egyesület felkérésére polgármesterjelöltként indul Gyöngyösön. Mint fogalmazott, egy tettrekész közösség felkérését elfogadva, családja és barátai támogatását maga mellett tudva vállalja a megtisztelő megmérettetést.

Heol.hu

Szókovács Péter, a Szeretlek, városom Egyesület polgármesterjelöltje

Forrás: Lénárt Márton

Szavai szerint, Gyöngyösön mindannyian büszkék a város évszázados múltjára és értékeire, de a jelenben határozott döntésekre van szükség a változáshoz, hogy biztonságban tudják a jövőt. Szókovács Péter szerint, ami nincs rendben, azon sürgősen változtatni kell. Mint írja, a változás esélyéhez először őszintén szembe kell nézni a tényekkel és bátran ki kell mondani az igazságot. Mindezt az Egyesület elnöke közölte portálunkkal sajtóközleményében.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta: 
- Nincs rendben, hogy a drog felfalja Gyöngyös jövőjét: látjuk, tapasztaljuk, hogy a droghelyzet drámai méreteket öltött. Nincs rendben, hogy gazdátlan képet fest Gyöngyös, mi viszont büszkék szeretnénk lenni városunk látványára. Nincs rendben, hogy ezrek hagyták el a várost! Ezt a folyamatot meg lehet, és meg is kell állítani. Nincs rendben az sem, hogy együttműködések keresése helyett felelősséghárítás, másra mutogatás jellemzi a városvezetést. Azt gondolom, hogy a gyöngyösieket nem az érdekli, hogy kinek mi a hatásköre, hanem az, hogy a városban rendben mennek a dolgok, vagy nem mennek - írják a közleményben.

Szókovács Péter szerint, míg a környező települések látványosan fejlődnek, addig a kiváló gazdasági adottságokkal rendelkező Gyöngyös folyamatosan veszíti el értékeit: a fiatalok jövőképét, az idősek biztonságérzetét, és a város vonzerejét. Szavai szerint ezen sürgősen változtatni kell, és közösen képesek is lesznek erre – ezzel az erős hittel vállalta a jelöltséget - tették hozzá.

Életrajz:
Szókovács Péter, házas, háromgyermekes családapa, Gyöngyösön nőtt fel, szülei is gyöngyösiek. A Mátrai Gyógyintézet személyzeti csoportvezetőjeként dolgozik 13 éve, előtte egy országos médiacég kereskedelmi és marketingvezetőjeként munkálkodott. Tanulmányai során négy diplomát szerzett, agrármenedzser, kommunikációs szakember, emberi erőforrás tanácsadó és egészségügyi szóvivő végzettségekkel rendelkezik, angolul beszél. Szabadidejében a gyöngyösi kispályás labdarúgó bajnokságban sportol, basszusgitáron játszik, és lelkes szurkolója a gyöngyösi kézilabdának. A gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesület alapításától kezdve dolgozik a közösségben, négy éve az egyesület elnökeként. Tagjaik és önkénteseik munka mellett, elkötelezettségből, fizetés nélkül teszik a dolgukat Gyöngyösön. Az elmúlt években számos civil rendezvényen, figyelemfelkeltő és jótékonysági akción vannak túl, többek között a gyöngyösi vakoknak és gyengénlátóknak vásároltak segítő eszközöket, segítettek a gyöngyöstarjáni árvíznél, egészségügyi szűréseket, véradást, gyermeknapot szerveztek Gyöngyösön közterületeket takarítottak, évek óta közéleti esteket és koncerteket rendeznek, adományoznak.

A polgármesterjelölt kitért arra is, hogy a következő hetekben közösségük soraiból be fog mutatni tíz olyan gyöngyösit, akik már hónapok óta arra készülnek, hogy a több mint tíz éve hatalomban lévő baloldal ellenfeleként, képviselőjelöltként vállalják a választási küzdelmet - fogalmaztak.

Szókovács Péter szerint a feladat egyértelmű: Gyöngyösön rendnek kell lennie! - tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában