Őrtűz

2023.10.26. 15:07

Sirokban is meggyújtják a békét és az összetartozást jelképező tüzet

Sirokban is megtartják a székely autonómia napját, Bujáki Márk, helyi lakos kezdeményezésére.

Barta Katalin

A székely autonómiáért állítottak emlékművet Sirokban tavaly

Forrás: Bujáki Márk/Facebook

A Tarna park emlékmű csoportnál október 29-én este hat órakor kezdődik a megemlékezés, amelyen Nagy Sándor, Recsk polgármestere, Dr. Sófalvi Antal, Recsk alpolgármestere és háziorvosa, valamint az esemény szervezője, Bujáki Márk mondanak ünnepi beszédet. Ezt követően a darnói lovaspályán gyújtanak őrtüzet, melynek zenei kíséretét Magyar Gyula tárogatóművész biztosítja.

Bujáki Márk portálunk érdeklődésére elmondta, fontos mérföldkőnek tartja a programot, mivel ez az első ilyen jellegű rendezvény Sirokban. Annak is örül, hogy a szomszédos községgel, Recskkel közösen ünnepelhetnek. Úgy fogalmazott: - büszkeséggel tölt el, hogy egységet tudunk kovácsolni kultúránk és magyarságunk megőrzése érdekében. A rendezvényen résztvevő vendégeinket, forró teával, forralt borral valamint zsíros kenyérrel vendégeljük. Bízom benne, hogy ebből az eseményből tradíciót építhetünk szeretett településünkön és nagyon örülnék, ha e nemes ügyhöz minél több településen csatlakoznának, és egy időben, saját településeiken is meggyújtanák az összefogás és a béke lángjait.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában