Állati jó!

2023.10.07. 12:00

Szombati SzülinapoZoo az idén 15 éves Gyöngyösi Állatkertben

Október 7-én születésnapi programdömpinggel várják a látogatókat.

Szabó István

A gyöngyösi állatkert pumakölyke is látható lesz

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A gyöngyösi állatkerti kaland 15 éve az oroszlánokkal kezdődött, az elmúlt másfél évtized pedig már a mi kis történelmünk. Az események jelentős része egy képzeletbeli történeti idősávra épül, amibe betekintést nyerhetük. Tartsatok velünk egy izgalmas időutazáson, amelyet egy kellemes családi napba sűrítettünk – vezeti be tájékoztatásában a Gyöngyösi Állatkert a szombati születésnapi programjainak sorolását. 

Közlésük szerint IdőutaZoo elnevezéssel folyamatosan látványetetéseket láthatnak a látogatók:

11.30 Megismerni és elismerni / makik etetése
14.00 ... és csak jöttek a mérföldkövek / tigrisek etetése
14.30 Komfortosabb otthont és családot / páviánok etetése
15.00 Néha fáradtak vagyunk és foltokat látunk... / leopárd etetés
15.30 Álmok és sikerek / bemutatjuk a kis pumát és játék Gigivel a sivatagi hiúzzal
16.00 Az örök körforgás / oroszlán etetés

Zoóra elnevezéssel egy órás állatkerti séta indul délben a játszótértől, csoportvezetéssel. Az állatkert történetét mesélik el. Bemutatják emblematikus állataikat, etetnek, érdekes sztorikat osztanak meg a résztvevőkkel. Ha valaki nem tud részt venni az egész napos IdőutaZoo látványetetés sorozaton, ezt javasolják helyette. 

A játszótér és a hüllőház előtti térségen kerül sor 13 óra 15 perckor a születésnapi köszöntőre. 

Egész napos programként várnak a vállalkozó szelleműekre a jól megszokott TapiZoo és IllatoZoo bátorság próbák. 

Lesz Zimba és barátai nyomkereső játék gyerekeknek, jutalommal. A Maki-szabadulok szabadulójáték Maki, a korábbi pávián régi kifutójában teszi próbára a legeltökéltebbeket. Ez a program korlátozott létszámban és időtartamban érhető el, 2-4 fős csapatoknak javasolják a szervezők, a kijutásra gárdánként 20 perc áll majd rendelkezésre. Amennyiben sikerül, a nyertes csapat apró jutalomban részesül. Amennyiben nem, úgy talán új állandó lakóik lesznek, teszik hozzá viccesen a szervezők.  

Megrendezik a Zoolimpiát is, amely családi ügyességi vetélkedő lesz délután, a lovaskarámban. Természetesen a játékért jutalom jár, a legjobban teljesítő családot pedig különdíj illeti. Az állatkert különtermében 13-tól 16 óráig a TúráZoo és Demeter Attila biztosítja, hogy a hüllők és ízeltlábúak iránt érzett fóbiáinkat leküzdjük. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában