Pályázat

2023.10.09. 10:30

Tarnaszentmiklóson 140 millióból termelői piacot építenek és megújítják a konyhát

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert támogatást Tarnaszentmiklós.

Molnár Helga

Tarnaszentmiklós önkormányzata jó hírt kapott, hiszen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 140 millió forintot nyertek el termelői piac kialakítására és konyhafejlesztésre. A fejlesztés keretében egyrészt a Tarnaszentmiklósi Óvoda és Konyha épület konyha részének teljeskörű felújítását tervezik, másrészt pedig egy funkciónélküli telken termelői piac kialakítása valósulna meg.

A konyhán jelenleg napi 70 adag étel készül, amely az óvodás és iskolás gyermekek mellett a szociálisan rászoruló helyi lakosok étkeztetését fedezi, továbbá más típusú étkeztetés is zajlik, külsős vendégek számára. Az épület az utóbbi években energetikai korszerűsítésen esett át, illetve az óvodához tartozó tornaszobát alakítottak ki, a játszó udvar pedig felújították. Jelen pályázat keretében az önkormányzat a konyha és kiszolgáló helyiségeinek megújítását tűzte ki célul. A tervezett megvalósítási helyszín jelenleg rossz, leromlott fizikai állapotú, elavult konyhai gépekkel, berendezésekkel. Amennyiben rövid időn belül nem történik meg a belső terek teljeskörű felújítása, az intézmény bezárására lehet szükség.

Ennek elkerülése érdekében a projekt keretében tervezik a víz-, villany- és szennyvízvezetékek, valamint a burkolatok cseréjét, a falak javítását, festését, a konyhai gépek, berendezések korszerűsítését.

Mint korábban írtuk, útépítésekre 10 millió forintot kapott a település.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában