Segítség

2023.10.22. 18:00

Kedvezményes terményvásár volt Hatvanban, a lemaradóknak néhány napig várniuk kell + fotok

Hatvanban szombaton megtartották a hagyományos burgonyavásárt, aminek során a kedvezményezettek személyenként összesen 500 forintért 15 kiló burgonyát, 10 kiló almát és 3 kiló hagymát vehettek át.

Tari Ottó

kedvezményes terményvásárral segítették a rászorulókat Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Ez a mennyiség átlag fogyasztói árakkal számolva körülbelül 14 ezer forint lenne a boltokban. Bízunk abban, hogy ez a segítség hasznos lesz az emberek számára, hiszen tudjuk, hogy manapság az élelmiszer árak drasztikusan megemelkedtek – közölte Lestyán Balázs alpolgármester.

Az önkormányzat évek óta szervez terményvásárt, a támogatásra ebben az évben is azok az állandó hatvani lakhellyel rendelkezők voltak jogosultak, akik nyugdíjasok, vagy 18 év alatti gyermeket nevelnek, valamint az önkormányzat vagy a járási hivatal által megállapított szociális ellátásban részesülnek. Továbbá feltétel volt, hogy az érintetteknek ne legyen tartozásuk az önkormányzat felé.

– Az elmúlt években tapasztalható gazdasági változások és a nagymértékű infláció komoly kihívást jelentett a város gazdálkodásának, mégis sikerült megőrizni az élelmiszerek kedvezményes árát – nyilatkozta Horváth Richárd polgármester, aki a termények kiosztásában is segédkezett.

– Amikor az idei költségvetést terveztük, azzal szembesültünk, hogy iszonyatos plusz költségeink lesznek, több mint 1,5 milliárd forintról van szó. Ezt az összeget kellett kigazdálkodnunk. A a munkatársaimtól, a cégvezetőktől, és az intézményvezetőktől rendkívül szigorú gazdálkodást vártunk el. Ezeknek az intézkedéseknek meg lett az eredményük. Mi, hatvaniak, összefogtunk és összeszorított foggal, de sikerült a terveknek megfelelően gazdálkodnunk. Ezért sikerült változatlan áron megtartani a terményosztást is.

A termények kiosztásában az önkormányzat munkatársai és a képviselők is részt vettek. Szinyei András és Lestyán Balázs alpolgármesterek is személyesen segítették a munkát. Az eseményt óriási érdeklődés övezte, így a vásár végén elfogytak a pillanatnyi készletek, ezért néhányan, a regisztrálást követően, november harmadikán kapják majd meg a terményeket.

Mint arról beszámoltunk, Lőrinciben is terményosztásról döntött a képviselő-testület. Minden helyi porta, amelynek a lakói közül nincs tartozása az önkormányzat felé, 15 kilogramm burgonyát és öt kilogramm hagymát kap díjmentesen. A terményosztásra november 4-én kerül sor az Árkádnál. A zöldségfélék a tervek szerint mintegy nyolcmillió forintjába kerülnek a városnak, az összeget a helyiadó-bevétel állami kompenzációjából finanszírozzák. Az esetlegesen megmaradó mennyiséget a helyi szociális és gyermekjóléti intézmény bevonásával osztják el a rászorulók között.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában