Módosítottak

2023.10.29. 12:18

Változtatott a gyermekétkeztetés rendszerén a gyöngyösi képviselő-testület

A szülői javaslatokat és panaszokat a gyöngyösi önkormányzat kivétel nélkül megvizsgálja.

Szabó István

A gyöngyösi grémium reagált a szülői észrevételekre a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A szülői visszajelzések alapján módosította a gyermekétkeztetési rendszer néhány elemét a gyöngyösi képviselő-testület a csütörtöki rendes ülésén, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint az önkormányzat a szeptemberben indult tanévvel vezette be az új, átlátható és korszerű online gyermekétkeztetési rendszert, amely a szolgáltatón keresztül október közepén 1250 gyermeknek biztosított étkezést. Az előterjesztésből kiderült, hogy az új struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket: sikerült megállítani az önkormányzat kintlévőségének növekedését, az online megrendelési és fizetési rendszer pedig jól működik, és lényegesen egyszerűbbé teszi a szülők feladatait. Az új gyermekétkezési szisztéma bevezetésével kapcsolatban mindössze a szülők 1,2 százaléka élt panasszal, vagy tett javaslatot annak átalakítására. Ezeket a javaslatokat és panaszokat az önkormányzat kivétel nélkül megvizsgálja, és a csütörtöki ülésen két ponton is változtatott a rendszeren.

A városháza közlése szerint a változások egyike az étkezés lemondására vonatkozik. A rendelet szerint eddig a megelőző napon 8 óra 30 percig lehetett lemondani az étkezést, azonban a gyermekorvosok rendelési ideje 8 órakor kezdődik, ezért a szülői jelzések szerint ez túl korai időpont volt. A rendelet mostani módosításával ez az időpont 10 órára változik, vagyis délelőtt 10 óráig lemondható lesz a másnapi étkezés. A másik változás a térítési díj határon túli megfizetésére, illetve az új megrendelésre vonatkozik. Ezekben az esetekben eddig a befizetést vagy megrendelést követő 5. napon tudott a szolgáltató először étkezést biztosítani a gyermeknek, ezt a határidőt azonban sikerült csökkenteni: a szolgáltató bankkártyás befizetés esetén a 2. munkanapon, míg banki utalás vagy banki készpénzes befizetés esetén a 3. munkanapon tudja biztosítani az étkezést, tájékoztatott a gyöngyösi városháza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában