Átcsoportosítás

2023.10.25. 06:55

A városgondozáshoz kerülhetnek a kegyeleti és közvilágítási feladatok Egerben

Két feladatot javasolnak a Városgondozás Eger Kft.-hez csoportosítani. Az októberi közgyűlésen döntenek róla.

Szabadi Martina Laura

Több utca közvilágítása is a Városgondozás Eger Kft. feladata lenne

Forrás: Brán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az októberi egri közgyűlést 26-án, csütörtökön tartják. Az előterjesztések között szerepel, hogy a Városüzemeltetési Iroda a Városgondozás Eger Kft.-vel együttműködve folyamatosan felülvizsgálja azokat a feladatokat, melyek az önkormányzat által kötelezően ellátandó közszolgáltatások, amelyekre jelenleg nincs kijelölt feladatellátó, és a cég vállalná azok folyamatos és szakszerű elvégzését.  

A szakiroda javasolja a társaságot megbízni az egyedi közvilágítási karbantartási feladatokkal illetve a kegyeleti közszolgáltatással is megbízni. Ez egyébként tavasszal még a városgondozáshoz tartozott.

A közvilágítási feladat azt jelenti, hogy több tucat utcában feladatuk lesz a közvilágítási lámpák üzemelésének folyamatos biztosítása, ezen belül a kiégett izzók 48 órán belüli cseréje. A lámpák karbantartása illetve a szándékos rongálásból adódó üzemzavarok dokumentálása és a rendőrségi eljárás kezdeményezése. Emellett a díszkivilágítás üzemeltetése is a céghez tartozik.

A kegyeleti feladatok a Grőber urnatemetőre, a Lajosvárosi köztemetőre illetve a Hősök temetőre is kiterjed. Feladatuk lesz az utak karbantartása, az illemhelyek rendben tartása, de például a Grőber urnatemetőben lévő nyitott ravatalozóként funkcionáló Lovag- Tóth síremlék karbantartása is, de a Hősök temetőben lévő központi emlékhely feladatait is vállalnák.

Feladatuk a síkosságmentesítés és a zöldfelületek gondozása is az említett helyeken. Ez jelenti a meglévő fák és cserjék metszését, gallyazását, kiszáradt fák pótlását kivágását. A Lajosvárosi temető előtti parkoló gaztalanítása, az elhanyagolt sírok gyomtalanítása, a hulladék összegyűjtése, szemétszállítás folyamatos biztosítása, a falomb összegyűjtése is munkát ad majd.


 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában