Gombák

2023.11.05. 11:00

A fagyos napok gombáival ismerkedhetnek Egerben

Barta Katalin

Erdőjárók, gombászok randevúzhatnak újfent Egerben a Civil Közösségek Házában november 7-én, kedden délután öt órától az Egri GombaKör újabb foglalkozásán. Ezúttal a fagyos napok gombáival ismerkedhetnek, azaz azokkal azokkal a gombafajokkal találkozhatnak, amik kifejezetten igénylik a "hidegpofont" a termőtestképzéshez. 

Az érdeklődők rácsodálkozhatnak arra, mennyi ehető, mérgező, vagy egyszerűen csodálatos gombával találkozunk a hideg őszi-téli napokon.
Máthé Orsi, a Banya-Tanya Alapítvány vezetője, szakellenőr, az esemény szervezője ezúttal is arra kéri a résztvevőket, hogy aki a találkozó előtti napokban gyűjtött bármilyen gombát, határoznivaló termőtesteket, vigye magával. Ő is viszi a szóra érdemes találatait, majd az előadás után kézbe vehetik, megszagolják, megtapogatják a hozott termőtesteket. A részvétel ezúttal is mindenki számára nyitott, belépődíj nincs, de mivel tudást, életidőt tesznek a programba, közhasznú alapítvány számára adományt köszönettel elfogadnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában