Tervek

2023.11.08. 13:55

A krumpliosztás is szóba került a közmeghallgatáson Lőrinciben

A jogosultak több mint nyolcvan százaléka igényelte a burgonyát és a hagymát. A közmeghallgatáson a város jövő évi tervei is szóba kerültek.

Tari Ottó

A közmeghallgatáson az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan ez alkalommal is kevesen voltak

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben nagy sikerrel zárult a burgonya- és a hagymaosztás, a jogosultak több mint nyolcvan százaléka igényelte a terményt – tájékoztatta portálunkat a kezdeményezés ötletgazdája, Pálinkás Péter alpolgármester. Közölte: az elmúlt szombati osztáskor mintegy ezerötszáz háztartás képviselője jelent meg személyesen az Árkádnál, hogy átvegye a juttatást, további százötvenen pedig időben regisztráltak, számukra az önkormányzat elkezdte a kiszállítást. Akit nem találnak otthon, azt írásban értesítik a további egyeztetésről.

Mint arról portálunk beszámolt, a képviselő-testület nemrég döntött arról, hogy minden olyan porta, amelyben nem élnek helyiadó-tartozással regisztrált, lakcímkártyával a jogosultságukat igazoló lőrinciek, öt-öt kilogramm hagymát és tizenöt-tizenöt kilogramm krumplit kapnak térítésmentesen. Az akciót a lakosság túlnyomó hányada nagy tetszéssel fogadta, s ennek hangot is adtak a közösségi platformokon. Ugyanakkor – ahogy az ilyen esetekben máshol is tapasztalható – akadt néhány hangadó elégedetlenkedő is, akik ilyen-olyan okoknál fogva belekötöttek az akció lebonyolításába, de utóbbiakat a többség hamar „helyre tette”. A leginkább komikus talán annak a fiatalembernek az eljárása volt, aki a kedvezményét felajánlotta egy idős embernek, s mindezt „élőben” bejelentkezve reklámozta az interneten. Sokak szerint ez már a jövő évi önkormányzati választás kampányának az előjele; voltak, akik meg is jegyezték, hogy elegánsabb lett volna, ha az illető a saját felajánlásával kampányol, nem pedig az általa amúgy elég gyakran bírált önkormányzat – amúgy a részére ingyenesen biztosított – juttatásával…

A burgonyaosztás a lőrinci képviselő-testület a kedd este megtartott közmeghallgatásán is szóba került. A kezdeményezést a grémium eredményesnek ítélte meg.

Az eseményen egyébként kevés helyi érdeklődő jelent meg, így Víg Zoltán polgármester beszámolójára is csupán néhány – kivétel nélkül pozitív – észrevétel érkezett. A legfontosabb adat, hogy Lőrinci az idén mintegy 2,6 milliárd forintból gazdálkodik, s a költségvetés kiegyensúlyozott. Ami a jövőbeni elképzeléseket illeti, a képviselő-testület nem mondott le a további jelentősebb fejlesztésekről sem, de ezek nagymértékben függenek a pályázati forrásoktól. Ami biztos: az általános iskola egyik épületének az energetikai felújítására, valamint a vörösmajori kerékpárút megépítésére a pénz már megérkezett az önkormányzat számlájára. 2024-ben a város szeretné felújítani a Petőfi utcát, továbbá terveket készíttet egyebek közt a selypi és a mátravidéki erőműi parkolók bővítésére is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában