Krumpli, hagyma

2023.11.04. 13:40

A porták háromnegyede igényelte az ingyenterményt Lőrinciben

Lőrinciben a vártnál is nagyobb sikert aratott az ingyenes terményosztás. Mintegy százötven igénylőnek nem jutott burgonya és hagyma, számukra a jövő héten kiszállítják a juttatást.

Tari Ottó

Már kora reggeltől hosszú sorok kígyóztak az Árkádnál, hogy a helyiek átvegyék a járandóságot

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A lőrinci képviselő-testület a közelmúltban döntött arról, hogy minden porta – amelyben nem élnek olyanok, akiknek helyiadó-tartozásuk van – ingyenesen kap tizenöt kiló krumplit és öt kilogramm burgonyát. Mindez mintegy nyolcmillió forintjába kerül az önkormányzatnak, amit az állami kompenzációból finanszíroznak.

Szombaton már kora reggeltől hosszú sorokban várták az emberek, hogy regisztrálhassanak. Ez nem volt egyszerű feladat, mivel mindenkinek számos személyes adatát elkérték. Utóbbit sokan nehezményezték, de erre azért volt szükség, hogy az önkormányzat befizethesse a hasonló akciók során előírt kötelező járulékokat.

Pálinkás Péter alpolgármester is közreműködött a termény szétosztásában
Forrás:  Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az osztásban a képviselő-testület több tagja is részt vett. Pálinkás Péter alpolgármester elmondta: a kezdeményezés nagyon sikeres volt, jóval többen megjelentek, mint a korábbi muskátliosztás alkalmával, így délelőtt 11 óra körül elfogyott a rendelkezésre álló mennyiség. Az érintettek túlnyomó többsége, mintegy 1300 porta vette át a terményt, további százötvenen pedig regisztráltak, s számukra – a képviselők a következő hetekben kiszállítják a jussukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában