Segítség

2023.11.01. 08:41

Ingyenes osztanak krumplit, hagymát Lőrinciben + videó

Lőrinciben a legutóbbi ülésen ingyenes terményosztásról döntött a képviselő-testület. Az akcióra az Árkádnál kerül sor november 4-én, szombaton reggel 8 órától délig.

Tari Ottó

Mint megírtuk, azok a porták, ahol az ott élőknek nincs helyi adótartozásuk, 15 kilogramm burgonyát és öt kilogramm hagymát vehetnek át díjmentesen.

A részletekről Pálinkás Péter alpolgármester tájékoztatta az érintetteket. Közlése szerint az akcióra az Árkádnál kerül sor november 4-én, szombaton reggel 8 órától délig. A napokban minden háztartás kap egy tájékoztatót a postaládájába, aminek a hátoldalán adatlap és meghatalmazás található. Az adatlapot minden igénylőnek ki kell töltenie, a helyszínen azzal regisztrálhat. Aki nem tud részt venni a terményosztáson, bárki meghatalmazhat, hogy helyette átvehesse az élelmiszert.

Mint arról beszámoltunk, a zöldségfélék mintegy nyolcmillió forintjába kerülnek a városnak, az összeget a helyiadó-bevétel állami kompenzációjából finanszírozzák. Az esetlegesen megmaradó mennyiséget a helyi szociális és gyermekjóléti intézmény bevonásával osztják el a rászorulók között.

Ugyancsak a lőrincieket érintő hír, miszerint november 15-től lehet a LED izzók cseréjére regisztrálni, ennek részleteiről a helyieket szintén a postaládákban dobott tájékoztatóból értesülhetnek majd – mondta Pálinkás Péter alpolgármester.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában